Stina Svensson

Alla inlägg under oktober 2012

Av Stina - 6 oktober 2012 22:40

Lite annat tema på detta inlägg än i vanliga fall, ska bara säga att om ni inte vet det älskar jag speedway, hejjar så klart på indianerna som har sin hemma arena i sannahed, Kumla/Hallsberg.


Sista Grand Prix (GP) deltävlingen avgjordes idag, efter näst sista heatet stod det klart att Chris Holder vann, en av de yngsta vinnarna någonsin, jag hejjade på honom, så nu är jag väldigt glad! Ovanpå det vann Antonio Lindbäck deltävlingen, han är den svenska förare jag hejjar på och nästa år hoppas på att han ska ha en chans på VM titeln, självklart kör han för indianerna här hemma i svenska elitserien. Både i år och nästa.

Antonio Lindbäck


Har inte blivit något bloggande på några dagar då jag haft väldigt mycket i skolan, men nu är vår (studiegruppens) redovisning avklarad och jag fick G, på måndag ska andra PM:et in, fick godkänt på det första och ska i morgon fixa det sista på detta PM för inlämning på måndag och hoppas på att det går bra.


Red både Chimal och Kungen igår, de blev förresten nyskodda i onsdags. Passar på att rida i skogen nu de sista dagarna innan första vekan på älgjakten drar igång. Försöker hålla mig borta första veckan då det är mycket jägare ute då. Red som sagt både kungen och Chimal igår, Chimal fick gå runt stora Näggestorp i det tempo han mer eller minre ville = gallopp där det gick, där det var lerigt och dåligt underlag fick jag diskutera tempot lite men han lyssna tillslut, dock var han väldigt skvätten och pigg så jag var påväg av ett par gånger då han tvärnita och for iväg i galloppen men det sluta bra varje gång.

Kungen fick gå en kortare tur i skogen då han inte är igång så han får gå kortare rundor. Han är lite klurig att rida då han i traven antingen går jätte sakta och jätte samlat eller springer iväg i travar trav vilket han inte får. Så jag jobbar utifrån den långsamma bäriga och nu har han börjat släppa efter och slappna av stunder då han kan länga klivet lite och gå avslappnat utan att sticka så just nu gåt det framåt. galloppen som har varit fullt fläng har han börjat gå bättre i, han tar dem bättre från lungna tempon, galloppen i sig går fortfarande ganska fort men han springer inte iväg längre utan håller sig till ett tempo även om det är något högre än jag vill att det ska vara. Jobbar även på vänster galloppen som han är lite tjurig med men som sagt det går framåt.


Red även Kungen idag, skrittade lite på sandbanan som är byggd som crossbana så den går upp och ner, ganska så rejält ibland och så får hästarna jobba lite i sanden. Var bara ute i 30min men det räckte för Kungen.

Har inte glömt att fortsätta på Chimals berättelse så det ska jag göra någon dag jag lovar.


Ridtur med Chimal hösten 2011

    Helene som äger Kungen och har honom uppstallad hos badar med Kungen, ridläger 2011.

Mamma med Rezy i bakgrunden.


 

Rezy leker i hagen våren 2011, Chimal i sin sjukhage med flugtäcke, flughuva, lindade ben och ett tunt täcke utanpå då han frös lite. Tittar ni ut på höger kanten ser ni även lite utav Helene i hagen.


Skitig Chimal i hagen, för nått eller några år sedan

  Nyfiken Kungen i hagen vintern 2010/2011, bakom ser ni Helge jag hade ett tag    

Av Stina - 2 oktober 2012 09:45

Rubriken syftar inte på Sveriges kung utan på den häst i vår hage som heter Kungen, igår kväll efter att först varit på universitet i ett par timmar och pluggat hemma åkte jag upp till mamma vid halv 7 för att vi skulle ta in hästarna. När vi plockat in dem, tagit av täcken och de fått mat blev jag ridsugen, eftersom jag red Chimal på söndagen bestämde jag mig rätt och slätt för att rida lite på Kungen. Eftersom han nu var inne kunde han ju inte gå ifrån mig! Så på med utrustningen, bestämde mig för att rida honom i hans egen Star Trekk sadel (likadan som Chimals) istället för min engelska sadel jag brukar rida honom i. Då jag vet att Kungen inte är i form och så pigg så han är lite explosiv och rida bestämde jag mig för att inte rida ut i mörkret utan rida lite dressyr i paddoken. Hade inte så höga förväntningar då han som sagt inte är riden så ofta men det gick faktiskt ganska bra. Han jobbade riktigt bra stundvis och lyssnade fint på mig. Struntade dock i galoppen då jag kännde att det hade varit en katastrof med så mycket energi på honom i paddoken.


Idag ska jag inte in till universitet så utöver pluggandet ska det mockas och förhoppningsvis ska jag hinna rida både Chimal och Kungen, Chimal i första hand och förhoppningsvis Kungen med. Har föresten skickat in Vem drog in mig i sporten till distansritt.nu så om ni vill läsa det gör det HÄR

Ska även försöka hinna fortsätta med Chimals historia i eftermiddag!

 

Kungen & Rezy i hagen

 

Gammal bild på Kungen när vi är ute och rider

 

Lyckades knäppa två bilder på tävlingen i helge, förbesiktning

 

Sara & årets sexåring, Elopolda



Presentation


Jag är en 23årig student som bloggar om hästar och livet. Jag har under flera år varit aktiv och tävlande inom ridsportsgrenen distansridning. Följ mig i min vardag med hästar och universitetsplugg!

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Fråga mig

4 besvarade frågor

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards