Stina Svensson

Alla inlägg under augusti 2013

Av Stina - 6 augusti 2013 13:35

Av Stina - 5 augusti 2013 11:23

Ja nu är jag återigen hemma från ridlägret och markebäck, det sämsta med att ridlägret är slut är att Sandra åkt hem igen.... Hon borde flytta till närke! Men ridlägret har varit jätte bra, som ni vet två toppen pass med Chimal där han gick långt över förväntan då han nyss blivit igångsatt, galloppen vi gjort har varit jätte bra och fin dock lite ostadiga avsaktningar men det kommer nog tillbaks snart. Ridpasset med Kungen var helt enkelt perfekt även om galoppen inte var någe bra men det är bara att jobba på att stärka hans bakparti och hoppas att han förblir fräsch. Badet var helt enkelt underbart, att veta att Chimal inte bryr sig om att Rezy lämnar honom och går upp på land utan istället fortsätter följa med mig ut i vattnet är helt underbart, att vi desutom simmade, det är något jag inte trodde någonsin skulle ske! Jag kommer leva på det i veckor kanske månader. De dagar Chimal är jobbig, inte vill lyssna och bara är smått jävlig då ska jag plocka fram att han litar på mig till tusen, han är rädd för vatten men följer ändå tveklöst dock fundersamt med mig längre och längre ut, börjar simma och tycker det är läskigt men när han bottnar igen så står han där i vattnet och undrar, vad ska vi göra nu? Helt underbar känsla att efter så många år bara känna att min häst litar på mig och har sin säkerhet hos mig, hade jag aldrig trott för 7-8 år sedan när han dock upp hemma hos mamma. Gud vad jag älskar min häst<3


Dressyrpasset på söndagen som jag red barbacka blev ingen hit direkt, chimal skulle inte göra som jag ville. Mit mål var att förbättra våra svängar vilket innebar att både sadel och tyglar rök. Vilket med en smått grinig häst resulterade i att jag svängde höger för allt jag var värd och Chimal svängde vänser, alltså gjorde han helt tvärt emot! Men men man kan inte få allt! Nu blir det lugnt för Chimal och Kungen ett par dagar för att återhämta sig lite, mestadels psykiskt, jag har dock  på nått sätt gått med på att ägna min första lediga dag/ häst lediga dag med att rida mammas Niccan, hur gick det till? Ser i varje fall fram emot att ha det lite ledigt nu!


Nu kommer de få bilderna jag lyckades ta på ridlägret, jag ska försöka fixa lite fler från Sanna och Carina som tog betydligt fler, och så ska jag titta på filmen när jag red Kungen för att avgöra om ni möjligtvis kan få se den!

    

Världens sötaste Chimal i sin box  på ridlägret<3

 

Sandra rider Niccan en stund

 

Sandra och Rezy

 

Kungen vilar i sin utebox mellan passen

 

Jag bjuder helt enkelt på två hemska bilder på mig och Chimal från sista ridpasset!

Fint stökig stalgång sista dagen på lägret då alla börjat packa samtidigt som hästarna ska fixas inför ridpass

   

Av Stina - 4 augusti 2013 06:29

Förlåt för att uppdateringen varit lite sisådär nu under lägret, har försökt uppdatera varje dag men det är bra vädra svårt att få internet täckning här. I varje fall så gick fredagens pass med Chimal minst lika bra som torsdagens om inte ännu bättre! Vi jobbade på övergångar och lite sidflytningar. Chimal lyssnade suveränt även om han är helt överenergisk och pigg, dock gör det honom lite mer lätt jobbad då jag absolut inte behöver lägga tid och energi på att jobba honom framåt utan bara rätt.

Jag red även kungen en stund på eftermiddagen vilket var det bästa passet vi gjort på länge, kanske till och med ett av de bästa. Sandra filmade det så ni kanske kan få komma att titta lite på det men ha inga höga förhoppningar, bara för att det känns bra så ser det kanske inte bra ut. I varje fall så red jag inte lektion med kungen men mamma kom och hjälpte mig lite med sidflytningarna och wow vilken skillnad det blev! Galoppen blev ingen höjdare men allt annat gick riktigt bra så jag är nöjd ändå!

Så i lördags, alltså igår så var det bad och lektionspass som stod på schemat, då. Chimal bara rids en gång om dagen blev det bad för hans del. Och vilket bra val, för varje år som går har jag kunnat ta Chimals badande ett steg längre men i är tog vi flera på en gång. Förutom att jag för första gången satt på honom i vattnet ( tack Sandra för att du slängde upp mig), så simmade jag även brevid honom!!!!!! Att sitta på gick bra så länge vi stod stilla annars tyckte inte Chimal det var så kul. Men simningen gick toppen, Chimal följde med mig ut längre och längre, lite tveksamt men hade aldrig några tankar på att försöka vända. När han sedan inte bottna fick han lite panik och vi var på väg lite okontrollerat längre ut, men vi fixade till både styrningen och simmandet så det blev trevligt och jag är fortfarande i extas över badet med Chimal! Kungen badade Sandra med som vanligt, den hästen var nog en flodhäst i ett annat liv. Sedan badade och simmade jag lite med Niccan också, dock så simmar jag uppsuttet på henne.
Nej nu är det sista dagen på lägret sedan bär det av hemåt vilket är väldigt tråkigt!

Av Stina - 1 augusti 2013 21:51

Ja nu är snart första dagen på ridlägret avslutad och det har varit en riktigt bra dag för mig och Chimal. Red första passet för mamma idag, trotts att han var ganska seg i skritten och inte gick fram så bra så gick traven toppen. Vi lyckades med ett par ökningar i traven och övergångarna gick jätte bra, vi gjorde även några gallopfattningar i varje varv, och de gick helt enkelt prima. Synd att han idag tog första galopperna sedan innan skadan för idag hade varit en perfekt dag att jobba med galloppombyten. Inga bilder blev det på mig och Chimal men några få andra tog jag iaf, ska försöka ta lite fler i morgon men det är Inge bra ljus i ridhuset jag lyckas dessutom inte ladda upp några bilder så det får vänta tills jag kommer hem!

Presentation


Jag är en 23årig student som bloggar om hästar och livet. Jag har under flera år varit aktiv och tävlande inom ridsportsgrenen distansridning. Följ mig i min vardag med hästar och universitetsplugg!

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Fråga mig

4 besvarade frågor

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards