Stina Svensson

Alla inlägg under november 2013

Av Stina - 12 november 2013 20:50

För det första tänkte jag visa vad jag kom hem med ifrån KM, trotts att man inte blir placerat får man lite små saker i NDRK:s KM.

Som ni ser är nyckelbandet inför sommarens lag SM som arrangeras av oss i sommar på Laxå flygfält. Personligen kommer jag vara funkis men förhoppningsvis ska vi även kunna ha med ett eget lag.

Sen har jag även varit förbi Hööks idag och köpt lite "behöver saker".

Och så sist men inte minst har jag varit hemma oss andra familjen svensson (farbror, faster och två kusiner) och hämtat upp lite newbody grejer. Har köpt dem genom min kusin Angelicas handbollsklubb. Själv älskar jag newbodys underkläder så nu har jag två nya toppar, den ni ser på bilden + en svart och lite nya trosor.

Av Stina - 10 november 2013 08:50

Ja igår fick ju KM av stapeln. Jag är riktigt nöjd med Kungen,han bar riktigt piggocv smått jobbig men gjorde ändå ett bra jobb. Starten gick vid 12 och jag hade sagt att ja skulle rida på 12,2km/h. Dessvärre började det regna precis innan vi stack iväg så vi fick rida hela tävlingen i regn vilket inte var så kul. Vi kom tillbaks blöta och kalla och fick reda på att vi ridit 2,1mil. Jag hade ridit 5 minuter för sakta utifrån den tid jag sagt att jag skulle rida på men tycker det är helt okej ändå. Sanna som jag red ihop med vann däremot! Förutom regnet visade det sig när vi skulle hem att det blivit punka på ett av däcken på transporten men det fick vi hjälp att fixa. Förutom det blev jag genomförkyld efter KM igår. Jag hade riktigt ont i halsen innan och rida bar tydligen ingen bra idé för nu mår jag piss. Men men sånt är livet inbland!

Av Stina - 9 november 2013 09:55

Igår på förmiddags var mina kompisar Irma, Jessica och Klara från klassen och hälsade på hemma i vretstorp. När de ändå var här passade de så klart på att rida lite på Niccan:) måste säga att det gick riktigt bra, speciellt med tanke på att Irma aldrig suttit på en häst tidigare.

Sen på kvällen åkte jag iväg till örebro för lite klassfest vilket var jätte kul. När alla andra drog vidare till krogen tog jag bilen hem, självklart nykter. Jag behövde ju komma hem så jag idag, om en liten stund kan åka på Klubbmästerskap!

Redo för lite klassfest. Håll tummarna för att det går bra för mig och Kungen idag så får ni veta hur det gick sen!

Av Stina - 5 november 2013 12:06

Igår kväll var jag iväg på bio med bror min och såg Thor 2; the dark world. Personligen tycker jag den var riktigt bra trotts att den fått mycket kritik, inte lika bra som första filmen men väldigt bra!

Förutom det red jag även båda hästarna igår, det var ju trotts allt lite bättre väder. Kungen fick klättra, gå småstigar och träna lite på crossbanan. Chimal fick komma ut i skogen och bli av med lite överskottsenergi och det var välbehövligt kan jag säga!

Efter att jag tagit av Chimal all utrustning, parkerat honom lös i gången eftersom han ändå aldrig går någonstans och gått in i sadelkammaren en sväng hör jag att Chimal håller på med något. Jag går och tittar, uppenbarligen var han kissenödig för smart som han är har han gått in i Kungens spilta och stallt sig för att kissa. Ibland förundras jag över honom min underbara häst!

Av Stina - 3 november 2013 14:44

Jag tänkte börja med gårdagens dressyrpass. Red Kungen först och det gick så himla bra, just nu känns det som vi kommit otroligt långt. Han var låg och avslappnad i formen under uppvärmningen i både skritt och trav. Han lyssnade fint och var lugnt hela tiden. Om han tappade formen var han även lätt att få tillbaks. Galoppen gick utifrån Kungens premisser jätte bra, vi tränade bara lite grann på fattningar då banan är riktigt lerig och hal nu. Vi kunde i varje fall ta flera fattnignar på rad och köra varannan, vilket innebär att han har börjat lyssna riktigt bra på vilken galopp jag faktisk ber om inte bara tar någon han tycker passar bra. Chimal gick det helt okej med, i varje fall om man jämför med ridningen i torsdags. Honom red jag barbacka och vi jobbade på att kunna gå i form men abslolut inte bli framtung, det är inte de lättaste med den hästen. Men det gick relativt bra, vi höll dock inte på så länge eftersom det är halt i paddoken.


Idag bestämmde jag mig faktiskt för att strunta i ridningen då ingen av hästana hade något jätte viktigt pass inplanerat och det regnar väldigt mycket. Det var näst intill uppehåll på förmiddagen men då var jag och titta på bil samt skrev klart min hemtenta som nu är inskickad. Så lagom tills jag skulle rida så börja det spöregna. Jag har alltid sådan tur med vädret.... Nu ska jag däremot ta tag i en liten hög med pärmar min mamma skickade med mig hem, hade öppenbarligen dem kvar hos mamma. Allt är häst relaterat från gamla tävlingspärmar som jag haft papper i till tävling, gamla tävlingsresultat och lite annat.


 

Det kommer säker bli kul;)

 

 

Av Stina - 1 november 2013 23:14

Blir smått förvånad när jag tittade närmare på en handkräm jag köpt och såg att den innehåller verbena. På engelska heter det vervain och är en växt, i the Vampire diaries ( världens bästa tv serie) kan man undgå "compulson", vilket är en sorts hypnos vampyrer gör på människor om man bär vervain på sig eller har det i sig. Detta innebär att jag med hjälp av handkrämen inte kan bli "compelled" av vampyrer...... Skämt åsido tycker jag det var lite kul!

Av Stina - 1 november 2013 21:29

En ganska seg dag med nästan bara plugg, förutom två timmars avbrott då pappa och jag åkte till Hallsberg, och ingen ridning bröts av då ett paket till mig anlände! För ett tag sedan beställde jag lite grejer till mobilen och de kom idag.

En rosa mobilladdare till bilen.

Två snygga mobilskal och en ny mobilplånbok då min gamla är jätte sliten och trasig.

Och två par snygga hörlurar.

Och allt detta för 150kr! Har bara hunnit prova hörlurarna lite grann och ljudet var knappast det bästa men vad kan man förvänta sig när det är så billigt?

Presentation


Jag är en 23årig student som bloggar om hästar och livet. Jag har under flera år varit aktiv och tävlande inom ridsportsgrenen distansridning. Följ mig i min vardag med hästar och universitetsplugg!

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Fråga mig

4 besvarade frågor

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards