Stina Svensson

Alla inlägg under oktober 2013

Av Stina - 2 oktober 2013 14:35

Red dressyr barbacka på både Chimal och Kungen idag, och tro det eller ej men båda passen blev riktigt lyckade.

Red Chimal först och på honom jobbade jag inte så mycket på att han skulle gå på tygeln hela tiden (men han gör det för de mesta ändå) utan honom tränade jag övergångar och att han ska vara lyhörd. Det blev: skritt - halt - skritt; skritt - halt - skritt - ökad skritt - skritt - halt osv. Så höl jag på i skritt, trav och galopp samt emellan gångarterna. Inte bara för att han ska lyssna i övergångar utan för att han även ska lyssna på ökningar och minskningar samt svara på dem på en gång, vilket han varit lite dålig på ett tag. Men passet gick som sagt riktigt bra då han svarade jätte fint efter en stund.

Kungens pass gick som tidigare jämt även det väldigt bra, han fick jobba med lite avslappnande och lugnt arbete. Han fick göra mycket serpentiner, volter och mycket annat. Han gick riktigt fint och jobbade jätte bra efter en stund, lite kronglig i början dock, men som sagt så gick han fint i slutet. Vi gjorde dock inget galopp arbete eftersom han rusar så och det blir lite jobbigt när man inte har sadel.

[Bild]

Av Stina - 2 oktober 2013 10:50

Av Stina - 2 oktober 2013 10:29

Är ute på promenad i det fina höst vädret!

Av Stina - 1 oktober 2013 21:32

Av Stina - 1 oktober 2013 21:28

På väg hem från distans café med klubben hemma hos mamma på cykeln. Måste säga att det är väldigt dött i vretstorp efter klockan 8 på kvällen!

Hade i varje fall en väldigt trevlig kväll med centrerad ridnings prat och balans test!

Av Stina - 1 oktober 2013 18:56

Gick det inte idag när jag red Chimal. Red barbacka i repgrimma med grimmskaftet och idag gick det inte lika bra som det gjort tidigare. Kände på en gång när jag hoppa upp att det inte skulle funka lika bra som tidigare pass. Han gjorde allt jag bad om, var lite svår i avsaktningen mellan galopp och trav, det gick utan att jag rörde grimmskaftet men jag fick jobba hårt för att få honom att lyssna genom att bara använda sätet. Höger galopp krånglade lite idag, han var lite svår i fattningarna men det gick till slut det med. Så ett okej pass även om det Järna kunde gått bättre, får se hur det går nästa gång, förhoppningsvis bättre än idag.

Får bli en bild på min söta lilla kisse i brist på häst bilder!

Presentation


Jag är en 23årig student som bloggar om hästar och livet. Jag har under flera år varit aktiv och tävlande inom ridsportsgrenen distansridning. Följ mig i min vardag med hästar och universitetsplugg!

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Fråga mig

4 besvarade frågor

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards