Stina Svensson

Alla inlägg under februari 2015

Av Stina - 14 februari 2015 13:46

Igår gick jag upp halv fem för att vara i ordninggjort, redo och på koferensen klockan 7 på morgonen. Sen blev det hem, göra sig i ordning och in till Klara i Örebro om ni redan vet. Vi hade en kul kväll på Kåren som vanligt när vi går dit, det är alltid kul att gå ut med Klara. Det var så klart lite alla hjärtans dags tema på Kåren, när vi kom in så fick man ett grönt (för singel), gult (för något mitt emellan) eller rött (för upptagen) band. Där inne sprang det även runt lite Amos, ni vet kärlekens gud, de hade vingar pil och båge.

    

Då jag inte kom i säng förens 5 i morse och gick upp halv 12 idag igen, alltså var jag vaken över ett dygn med vad som först var en ansträgande men kul och intressant dag med konferensjobb och sedan en kväll/natt ute med Klara, så är jag trött nu. Det kommer bli en ledig slappar dag i soffan efter en häktisk och ansträngande vecka med sjukt mycket att göra, det tycker jag att jag förtjänar!


Klara som var med på kenferensen med sin VNU plats sa att det känndes underligt att komma dit och se mig i en kavaj. Vi som arragerade konferensen och jobbade hade alla på oss svarta byxor, en ljus topp och svart kavaj, tur att jag fick en av min mormor för tre veckor sen! Seriöst, när de jag känner (några klasskompisar) dök upp på konferensen så kände jag mig först väldigt osäker i kavajen, det är så inte jag och det känndes konstigt när de tittade till lite extra, och som Klara sa, det var konstigt att se mig i kavaj. Men jag kom över det och till kvällen svidades och sminkades det så klart om!

   

Av Stina - 13 februari 2015 17:19

Nu är jag hemma och nyduschad efter dagens konferens med min VNU. Det var min VNU plats som arrangerade konferensen På ålderns vår om äldres hälsa, vad som påverkar den osv. En folkhälsokonferens kring äldres hälsa helt enkelt. Det har varit sjukt bra föreläsningar och jag har pratat med politiker och folkhälsoarbetare från flera olika kommuner, det gäller att bygga kontakter!


Eftersom det var min VNU plats som arrangerade den har jag inte bara varit med och lyssnat, jag har gjort intervjuer med äldre innan som presenterades under konferensen, jag skötte registreringen för alla som kom dit och delade ut namnbrickor och mentometrar till dem, jag har fungerat som alltiallo och sprungit runt med en kamera och fotat. Det jag var mest nervös inför var fotandet då kameran är värd över 10.000 Det känndes lagom nervöst i början, men grymt kul är det att fota med en så bra kamera! Jag är helt slut, men ingen vila blir det, nu ska jag svida om inför en kväll på Kåren med Klara. Det går från att ha kavaj under hela dagen till kläder för krogen!

   

Fick tulpaner och choklad som tack för hjälpen idag!

    

Av Stina - 12 februari 2015 13:00

Även om jag själv inte ska tävla under året innebär det inte att jag inte ser fram emot tävlingssäsongen. Det finns andra sätt man kan se fram emot den på. Genom att potentiellt grooma, vara funktionär eller bara åka och titta på tävlingar. De tävlingar jag antagligen kommer vara funktionär på är Finnerödjaritten i april och Laxåritten i juli som min egen klubb arrangerar. Om jag av någon anledning skulle ta mig ut med en häst, vilket är otroligt, skulle det väl vara på någon av våra egna tävlingar. Men antagligen kommer jag vara funktionär.


Sen arrangeras Nordisk Baltiska Mästerskapen i Sverige på A9-Ritten i år vilket inte är långt bort från oss. Det tar ungefär en timme att åka dit, kanske en och en halv vilket inte är farligt. Antingen åker jag dit som publik och hejar på svenskarna och förhoppningsvis några från klubben eller så ställer jag även där upp som funktionär. Tanken är i varje fall att åka dit. Förutom det är det även Lag SM på Billingeritten i år, vilket inte heller är speciellt långt bort. Jag har redan, i från klubbens sida tagit på mig att försöka dra ihop ett lag från oss. Så dit kommer jag nog att åka för att hjälpa till och grooma lite. Förutom det är det nog inte någon speciellt tävling jag ser fram emot, vem vet jag kanske åker iväg på någon mer tävling men det får framtiden utvisa. Oavsett är det kul att årets tävlingssäsong inte är långt bort, bara strax över en månad kvar innan första tävlingen är i mars!

    

En bild jag tog på Victoria Boberg (nu för tiden landslagsryttare i Svenska YR laget) dagen innan EM i Oviedo, Spanien 2008 vid målgången!         

Av Stina - 12 februari 2015 10:00

De flesta har under 2014 hört låten Ghost med Ella Henderson då den blev en riktig hit. Jag tycker fortfarande att den är jätte bra och älskar verkligen hennes röst. Hon är som så många andra britiska artister ifrån programmet X-factor. I början av programmet sjöng hon Chers låt Believe, personligen kan man enligt mig inte tycka annat än bra om en sån klassiker. Men sättet hon framför den på gör att jag tycker bättre om hennes verition än originalet. Om ni gillad hennes låt Chost tycker jag definitivt ni ska lyssna på denna låt, föresten, lägg på minnet att hon endast är 16 när hon gör detta framträdande:


Av Stina - 11 februari 2015 22:04

Har suttit och skissat lite på idéer på blogginlägg i mitt block. Blocket jag fyller med viktiga idéer och funderingar kring diverse, som till exempel blogginlägg. Nu ska jag bara finna tid att sätta mig ner att skriva dem! Jag hade gärna gjort det nu eller i morgon men det tror jag tyvärr inte kommer ske... Jag är helt slut efter denna dag och ska efter detta inlägg gå och lägga mig. I morgon har jag tack och lov lite sovmorgon, jag ska inte upp och träna innan VNU, och VNU:n ska jag inte vara på förens vid 11. Jag ska visserligen upp och plugga innan men lite längre kan jag allt sova!

 

Av Stina - 11 februari 2015 11:24

Det är onsdag och jag är på min VNU. Jag sitter för tillfället och arbetar med lite grejer inför fredagens äldrekonferens. Jag har på morgonen gjort ett Word Claud för första gången någonsin. Det var faktiskt ganska kul att sitta och pyssla med. Det består av ord som de äldre jag intervjuade förra veckan sa för att beskriva hur äldre är idag. Eftersom jag är klar med det sitter jag för tillfället med en spotifylista som beslutsfattarna i kommunerna ska få lyssna på i pauser under fredagens konferens. Den bygger på den musik som äldre, under intervjuerna önskat sig. Det är mycket klassiskt, vilket jag faktiskt tycker är lite trevligt att sitta och lyssna på samtidigt som jag läser. Vad som är mindre trevligt däremot är dansbandsmusiken som blivit önskad. Jag lyssnar seriöst på allt och säkert mycket musik som många tycker är jätte dålig men jag tål absolut inte dansbandsmusik. Jag tänkte att det är väl bara att bita ihop och hitta några bra låtar till listan, men efter två låter kändes det som om jag skulle spy, typ, så dåligt tycker jag att det är! Det är bara att bita ihop och ta sig igenom det.

Av Stina - 10 februari 2015 12:00

Jimmy Fallon har med flera artister spelat in låten We Are The Champions i Acapella:

Av Stina - 10 februari 2015 08:00

Med tanke på att jag är väldigt(!) otränad och väger en del så måste jag få säga att det är ganska kul att ändå hafått tillbaks lite av smidigheten. Jag har alltid varit nogrann med att stretcha när jag ansträngt kroppen, inte alltid när jag ridit men, men.. Det, och de faktum att jag är lite översmidig har gjort att smidigheten jag alltid haft är lite av en stolthet, det låter kanske lite underligt men det ä så jag känner.


Därför var det ganska tråkigt att jag, när jag började träna fö några veckor sedan precis nådde i golvet med handflatorna när jag hade raka ben, och det tog i rejält då. Sjukt frustrerande då det aldrig varit ett problem förr. Men efter lite nogrant stretchande efter träningspassen och lite smått töjande någon kväll då och då kan jag återigen, utan några problem alls lägga händerna helt i golvet. Så skön känsla. Nu ska jag bara få ordning på alla andra muskler igen. Det är tur att jag tycker det är skönt och avslappnande att stretcha annars skulle det vara en pina att få tillbaks den smidighet jag vill ha!

 

Presentation


Jag är en 23årig student som bloggar om hästar och livet. Jag har under flera år varit aktiv och tävlande inom ridsportsgrenen distansridning. Följ mig i min vardag med hästar och universitetsplugg!

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Fråga mig

4 besvarade frågor

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards