Stina Svensson

Alla inlägg under december 2013

Av Stina - 21 december 2013 18:36

Red bara Chimal idag men återigen blev ridpasset så jäkla bra. Jag red dressyr idag med inne på ridbanan i skogen. Även om gallopen inte var riktigt lika bra som igår var det något helt annat med traven. Idag var han lite svårare att få i en riktigt lugn samlad gallop men efter ett tag gick det med, blev lite fattningar också men de blev lite så där. Traven däremot, jag har alltid haft lite problem med att få Chimal att ställa sig så mycket som jag vill. Jag vill ju inte tvinga dit honom utan att han ska kunna och vilja komma dit själv och idag gick det jätte bra. Med lite lätt ledande tygel och en tydlig omhållande skänkel, absolut inte drivande utan bara tydligt att den fanns där lyckades vi få till en riktigt fin, samlad, bärig och ställt trav! Jag känner mig så himla nöjd och allt jag vill göra nu när det går så bra är att rida dressyr.


 

Av Stina - 20 december 2013 23:30

Jag har varit sugen på att byta header och lite utseende på bloggen ett bra tag nu, har ju haft samma ett par år så det var kanske på tiden. Jag är inte direkt nöjd med den nya men tycker den speglar bloggen lite bättre än den gamla eftersom jag inte bara skriver om hästarna utan om allt. Så det blev lite hästar, lite the hobbit, lite text och annat. Vad tycker ni? Ska jag byta till den gamla headern och de gamla färgerna igen?

 

Av Stina - 20 december 2013 21:20

Det känns som om det är länge sedan jag fick till bra dressyr pass med både Kungen och Chimal på samma dag men idag fick vi allt till det. Chimal red jag på ridbanan inne i skogen igen som jag berättat om i ett tidigare inlägg, han gick helt otroligt bra. Han hade helt rätt go och bara rullade på i galloppen och efter ett tag när han lugnat sig kunde vi ta lugna samlade fattningar. Även skritt och trav fungerade jätte bra idag och det känns så skönt!

 

Jag vet inte hur bra det syns på bilden men Chimal blev riktigt svettig, både han och jag kan ja säga. När ridningen stämmer, jag har musik i öreonen och Chimals vilja för att jobba riktigt hårt finns där kan vi jobba på med relativt långa pass så vi kan varva intensiteten lite. De passen blir alltid bäst, men musik i mina öron är otroligt viktigt då för att jag ska kunna behålla mitt focus och koncentration.


Även Kungen gick bra idag, inte lika bra som Chimal men han gick bra. Det var ett tag sedan nu jag fick honom att slappna av, gå lågt och trampa under sig med långa kliv. Men idag gick det, i både skritt och trav, dock blev han riktigt hetsig och jobbig i galloppen men det är kanske inte så konstigt eftersom vi låtit den vara ett tag för att jag ville få honom att slappna av. Men några fattningar kunde vi i varje fall göra. Efter ridningen blev det föresten julklapsinslagning, så nu är allt det klart! Jag har desutom satt ett till jultema inlägg på tidsinställning till i morgon.

 

Av Stina - 20 december 2013 10:00

Läsa är något jag tycker om att göra när det är vinter och jul. När man var liten hade man ju jullov och då fanns det mer tid för att läsa och nu för tiden tycker jag helt enkelt om att efter ett par timmar i stallet och blivit kall, krypa ihop under en filt med en kopp te och en riktigt bra bok. Böckerna jag kommer tipsa om är några utav mina favoriter men är inte kopplade till julen, det är helt enkelt bara bra läsning som passar bra under julen då man ofta har tid för det. Jag har i varje fall valt bort några av mina favorit böcker som utspelar sig på sommaren, så lite anpassad är min lista!


 

Först ut blir The Hobbit eller Hobbiten som den heter på svenska. Dock hette den Bilbo på svenska innan man bestämde sig för att göra film på den. Hobbiten är som de flesta vet boken som kom innan Sagan om Ringen triologin och utspelar sig 60 tidigare med Bilbo som huvudkaraktär. När jag var liten läste våran lärare den för oss på fruktstunden och jag älskade den, den var så spännande. Den är alltså skriven som en barnbok men funkar lika bra när man är vuxen. Jag har nämligen läst den på svenska som tonåring och nu som vuxen, aldeles nyligen på engelska och den är minst lika bra som när jag var liten, kanske bättre!

 

Näst ut blir Strindbergs Stjärna, den är skriven på svenska och är jätte bra. Om man är ett fan av Dan Brown böcker är den suverän för den är lite i stil med dem. Den börjar med att en dykare hittar något konstigt i ett övergivet gruvshakt i falun och därefter kommer du få följa en läkare på flykt från polis och andra underliga människor då han blivit indragen i något som han inte förstår och som du som läsare inte kan vänta med att lista ut. Den är otroligt meddragande och väldigt svår att lägga ifrån sig.

   

Näst ut kommer så klart lite Dan Brown böcker, Da Vinci Koden och Den Förlorade Symbolen för att vara precis, jag har inte läst Änglar och Demoner så den kan jag inte uttala mig om. I varje fall så är de här böckerna jätte bra, för er som sett Da Vinci Koden på film så är den inte exakt som boken så boken är fortfarande jätte bra, och Den Förlorade Symbolen finns ju inte på film så den vet man inte vad som händer i. Båda böckerna följer i verje fall Robert Langdon på sina spännande äventyr han blir ofrivilligt indragen i. Da Vinci Koden utspelar sig i Frankrike och England under ca ett dygn, och Den Förlorade Symbolen utspelar sig i Washington

 

Näst på tur är bokserien jag har läst under flera år, Sookie Stackhous Novellerna, det finns 15 stycken och det är dessa den populära tv serien True Blood bygger på. Men serien följer böckerna i ungefär 3 säsonger sen spårar den ur och böckerna är flera tusen gånger bättre. De är korta och relativt lättlästa. Jag som älskar dem har läst flera av dem på 6timmar så vill man ha lite lätt och snabbläst är de jätte bra. Och tycker man om dem finns det ju flera stycken. Jag vet att minst 5 finns på svenska men de är inga problem att läsa på engelska. De handlar helt enkelt om en värld där vampyrer "kommit ur kistan" och när mörkret faller in lever de öppet bland människor och så småningom andra okända varelser. Boken focuserar på Sookie Stackhous som är en människa med en speciell talang, han kan läsa människors tankar och dras omedelbart mot vampyrerna. Böckerna utspelar sig i södern i USA, där fördomarna härjar vilt!


Och nu till några böcker som jag själv ska börja läsa under vintern och julen och sedan fortsätta med. Jag har ännu inte läst dem av någon konstig anledning, jag som älskar att läsa och som tycker väldigt bra om filmerna. Men jag har helt enkelt något att se fram emot, bara att vänta tills de dimper ner i brevlådan!

 

Sagan om Ringen triologin. De utspelar sig 60år efter Hobbiten, de flesta vet nog vad de handlar om efftersom det finns 3 filmer gjorda på dem. Men de handlar rätt och slätt om en ring som måste förstöras för att rädda den värld karaktärerna lever i, tror inte jag behöver skriva mer än så!

Av Stina - 19 december 2013 02:57

Har haft en super rolig kväll/natt hos Kalle och sedan på kåren med min klass!!

Stora delar av klassen på förfest hemma hos Kalle!

Jag, Irma och klara

Klara, Sara och jag hänger lite med tomten på kåren!

Av Stina - 18 december 2013 13:30

Alla lyssnar väl på julmusik kring jul, eller? Min jullista på spotify är välfylld med den musik jag lyssnar på vid jul, och gapar tom från den jag inte tycker om!


Här har ni den:




Av Stina - 18 december 2013 07:58

Sitter och väntar på att ha examinerande seminarium med redovisning i 4 timmar, kan ju säga att jag inte känner mig speciellt taggad....

Presentation


Jag är en 23årig student som bloggar om hästar och livet. Jag har under flera år varit aktiv och tävlande inom ridsportsgrenen distansridning. Följ mig i min vardag med hästar och universitetsplugg!

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Fråga mig

4 besvarade frågor

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards