Stina Svensson

Alla inlägg under december 2013

Av Stina - 17 december 2013 22:21

Jag älskar verkligen när filmmusik är så bra att man kan lyssna på det som vilken bra låt som helst, då har de lyckats bra! Favoriten just nu är så klart I See Fire med Ed Sheeran, från The Hobbit: The Desolation of Smaug så klart. Var och varannat inlägg här handlar ju om den filmen just nu!



Av Stina - 17 december 2013 19:23

Dagen har blivit riktigt bra måste jag få säga, jag började med att komma ur sängen tidigt och bege mig iväg till universitetet för att arbeta på litteraturstudien och förbereda mig inför det examinerande seminariet på gruppuppgiften i morgon. Vid klockan 11 när jag, Sofia och Rickie bestämt att vi skulle träffas hade jag hunnit låna en massa böcker till litteraturstudien, kollat igenom vad i dem jag kommer kunna använda mig utav och läst alla andra gruppers arbeten och skrivit diskussionsfrågor till dem för i morgon. Efter det när de andra kommit fixade vi får p presetation och bestämde vem som ska säga vad under den halvtimme vi ska fylla med intressant prat...... Ja vi får se hur det går men vi blev i varje fall klara. Efter det har vi haft gruppträff med våran lärare, gått igenom hur arbetet går med studien och vilka frågetecken som finns.


Efter det var skoldagen slut. Men inte begav jag mig hem inte, nej då blev det julklapps shopping. Jag har lyckats att på två timmar köpa varenda julklapp som jag ska inhandla iår, det är inte dåligt det. De är visserligeen inte inslagna än men det hinner jag med på torsdag eftersom jag inte är hemma i morgon. Då blir det nämligen seminarium på förmiddagen, häng hos Irma på eftermiddagen och klassfest hos Kalle på kvällen. Det ska bli riktigt kul! Så ja en bra dag som jag trotts att jag är trött mår riktigt bra av, dessutom har jag ändrat bakgrund på datorn.


 

Jag kan inte bli annat än glad varje gång jag ser det där strålande leendet på Aidan Turner! Inte nog med att han lyckats sätta ordet snygg på en av Tolkiens dvärjar i The Hobbit, nej tack vare honom har jag nu upptäckt en ny tv serie, visst den kanske inte är någon prisvinnare men jag gillar den verkligen! Being Human är det jag tittar på för en tid framöver.


Om ni föresten vill ha tips på något kul/snyggt/intressant att titta på kolla då in Dean O´Gormans hemsida med de otroligt fina bilder han tar: www.deanogorman.com Även han spelar dvärj i The hobbit men han är även fotograf och tar helt otroliga bilder.



Av Stina - 17 december 2013 12:15

Dags för jultema inlägg, det här handlar som rubriken säger om filmer och då är det filmer som jag förknippar med jul!


 

Först och främst The Holiday, går inte att i frågasätta julandan i den enligt mig, den är helt enkelt jätte bra! Den handlar om två kvinnor, en i england och en i USA som inte känner varandra men genom en websida där man kan byta hus under en period hittar varandra, filmen utspelar sig under jul och nyår.


 

Grinchen, Även den en typisk julfilm. Grinchen är utstött och avskyr julen, därför ägnar han en natt åt att stjäla julen i staden han lever utanför. Han stjäl julklappar, julgranar och allt annat ju relaterat men det slutar så klat lyckligt i slutändan.

 

Sedan kommer vi till Narnia, och då är det den första jag syftar på. Vet inte varför men jag förknippar den helt enkelt med julen, kanske för att det i början av filmen är snö i hela Narnia och det fakturm att de faktiskt träffar tomten. Den handlar om fyra barn som när de gömmer sig i en garderob kommer in i ett annat land, Narnia. Under filmens gång färdas de genom Narnia för att träffa på alla olika sorters sagofigurer för att i slutändan försöka rädda Narnia genom att besegra den onda häxan.

 

Skönheten och Odjuret Är även den en julfilm för mig. En Disney klassiker om att det är insidan som räknas.

 

Och sist men inte minst, Harry Potter, och då framför allt den första men jag tycker även om att se de andra vid jul. Varför vet jag inte, det är inga julfilmer även om julen finns med i dem ibland. Men för mig är det jul! De handlar om Harry, hans vänner och deras liv på Hogwards skola för trollkarlar och häxor. Ja jo så försöker de ju stoppa han som inte får nämnas.

Av Stina - 17 december 2013 10:00

  Ja, december för ett år sedan låg det snö på marken, det gör de inte nu!

Av Stina - 16 december 2013 18:46

Kungen fick gå ett dressyrpass idag, eftersom jag inte ridit någon dressyr på honom på länge hade jag inte så höga förhoppningar. Jag hade helt enkelt som mål att få Kungen att slappna av och gå lugnt. Det gick riktigt bra, han slappnade av bra och vi kunde även få till lite bra arbetande trav.

Efter det bestämde jag mig för att istället för att skritta ut på Chimal med tyngderna så gick jag en promenad med honom. Han hade så klart på sig tyngderna på bakbenen men även jag fick lite motion.

Av Stina - 16 december 2013 12:00

Ja nog för att jag inte är någon jul och vinter människa, men jag brukar i varje fall försöka uppskatta julen lite och försöka komma i julstämning. Så därför planerar jag lite jultema inlägg. Ni får helt enkelt se vad det blir men det kommer vara inlägg som för mig har med julen att göra. Sånt jag pysslar med under julen, delvis för att komma i julstämmning.


    

Av Stina - 16 december 2013 11:00

                  

Ledsen för de otroligt suddiga bilderna, tror kamera linsen är skitig.... 

Av Stina - 15 december 2013 21:50


Ni får gärna ifrågasätta min musiksmak, för jag älskar den!

Presentation


Jag är en 23årig student som bloggar om hästar och livet. Jag har under flera år varit aktiv och tävlande inom ridsportsgrenen distansridning. Följ mig i min vardag med hästar och universitetsplugg!

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Fråga mig

4 besvarade frågor

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards