Stina Svensson

Alla inlägg under mars 2014

Av Stina - 27 mars 2014 17:03

Av Stina - 27 mars 2014 13:59

Idag har Chimal fått gå 10km för första gången på 2 år och det kändes helt underbart! Chimal var ganska jobbig då han tyckte det gick alldeles för sakta och hoppade för allt. Men det blev som vi tänkt oss, vi satsade på lugnt och fint och red milen på 11,5km/H. Väl hemma pulsade han ner jätte bra och allt kändes toppen. Nu ska vi bara se hur han ser ut i benen i morgon så jag antagligen ska ut och rida med Evelinn, ser allt bra ut är det ju ett väldigt positivt besked.

Och ja Chimal står lös i stallet när jag gör i ordning honom, för det mesta står han bara snällt där. Speciellt när jag har musik på, han tycker verkligen om musik.

Av Stina - 26 mars 2014 21:48

Är så trött på Sveriges fördjävliga väder just nu. Jag skulle ridit 10km på Chimal idag men självklart har det kommit snö igen... Så Chimal fick stå och så hoppas jag på bättre väglag i morgon så jag kan rida 10km då!

Förutom att jag inte ridit idag då, jo jag har varit i skolan nästan hela dagen och pluggat inför salstentan jag har på lördag morgon. Det går absolut inte bra men antar att det bara är att hoppas på det bästa på lördag!

Av Stina - 25 mars 2014 12:41

Red på den gamla ridbanan i skogen på Chimal idag. Efter lite jobb för att få honom att jobba ordentligt istället för att "bara" gå fint kunde vi på till ett riktigt bra dressyrpass riktat till galopp. Vi fick till flera rutigt bra fattningar och han lyssnade jätte bra. Känns bra inför 10km med honom i morgon!

Påväg till banan i det fina vårvädret.

Av Stina - 24 mars 2014 19:50

Efter skolan där vi hade PM opponering idag red jag dressyr på Chimal och det blev kort sagt ett långt pass. Chimal fick sig en riktigt genomkörare och det var välbehövligt. Efter första galoppfattningen tog det 30min innan han började lyssna ordentlgit på mig igen. Jag fick sitta med avsaktningar och igångsättningar, serpentiner, skänkelvikningar osv. Jätte länge  för att han skulle bli uppmärksam och gå som han skulle. Men tror faktiskt att det faktum att vi red så länge kan ha varit till vår fördel då han gick riktigt bra på slutet. Vi får väl se hur han är i morgon då det är dressyr igen för honom, men på onsdag då ska vi rida 10km för att se hur det går!

 

Av Stina - 24 mars 2014 07:36


I lördags var det hästsportgala för Örebro distriktets alla ridklubbar. Mamma och Bosse var på plats och representerade klubben då vi var nominerade till bästa förening och även Sara henriksson från ridklubben var nominerad som bästa ryttare men kunde inte vara på plats själv. Och trott eller ej men distriktets enda renodlade distansförening, med endast strax över 30 medlemmar och en utav distriktets mindre klubbar kammade hem priset för bästa förening! Grattis till oss alla i NDRK, nu laddar vi för arrangerandet av lag SM 2014 på laxåritten i sommar.

Av Stina - 23 mars 2014 20:57

Det blev mest smått och gott när jag handlade i helgen, har tagit kort på lite av det jag köpt, tänkte att smink och så kanske inte är så intressant att se så det strunta jag i att fota!

               

Två simpla mobilskal och lite roliga klistermärken blev två nya roliga skal!

Av Stina - 23 mars 2014 19:58

Är nu hemma från Gävle efter ett par timmar på tåget. Har haft det toppen men intensivt så nu är jag trött. I fredags kom vi upp till Gävle vid ungefär 8 -9 på kvällen så då hann vi inte med så mycket. På lördagen blev det en runda på stan med en del shopping (ni ska få se bilder) och en god lunch på Church Street Saloon, helt underbar restaurang med väldigt god mat. Det blev lite mer shopping och på kvällen åkte vi hem till Camillas kompis och hade spelkväll. Vi blev 5 pers och spelade yatzi, ett spel jag vanligtvis suger på, men jag vann faktiskt en omgång! Idag har det blivit lite halvslappardag med en lång morgon, lite strosande i affärer, besök på Länsmuseet där de hade en utställning och lite fikande. Även om det är trist att lämna Camilla och inte träffa henne på ett tag är det alltid lite skönt att komma hem till vardagen och mina hästar!

Presentation


Jag är en 23årig student som bloggar om hästar och livet. Jag har under flera år varit aktiv och tävlande inom ridsportsgrenen distansridning. Följ mig i min vardag med hästar och universitetsplugg!

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Fråga mig

4 besvarade frågor

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards