Stina Svensson

Alla inlägg under mars 2014

Av Stina - 14 mars 2014 10:53

Vaknade i morse och kännde på en gång att, fan jag har blivit förkyld. Det är inte jätte farligt, snuvig, halsont, huvudvärk och kanske lite feber. Passade ju bra att ingen av hästarna skulle ridas idag, kort sagt kommer de inte bli någon simmning så hoppas jag på att jag blir bättre till i morgon. Men jag pallrade i varje fall mig upp till stallet, började med att plocka av Chimal täcket så han får njuta av det fina vädret på dagen. Efter det tog jag in Kungen och som planerat rakade honom. Jag rakade bara bogen idag och tar magen om någon vecka eller så eftersom det ska bli kallare nästa vecka igen. Plus att rakapparaten behöver göras rent innan jag fortsätter, den får jobba ganska hårt när Kungen rakas om man säger så.

 

Den päls som åkte av från Kungens bog är ungeefär dubbelt så mycket

som kommer av Chimal vid en hel rakning...

 

Det blev kanske inte jätte fint och jag är knappast något proffs på att få det att se bra ut men bra mycket praktiskare är det!


Förutom det har jag idag anmält mig och Kungen till Finnerödjaritten 40kmCR, vi är seriöst anmälda, vet inte om jag skulle kunna vara gladare, känns helt otroligt roligt! Kan inte längta mer. Igår när jag och Eleonora var ute och gick började vi prata lite om tävlingen eftersom hon ska följa med och grooma för första gången någonsin och jag blev så upprymmt att jag kunde liksom inte vara stilla. Haha, jag kännde mig som ett litet barn som inte kunde kontrollera sin lycka, det går inte att beskriva hur stort det här känns just nu. Är mer taggad för en CR med Kungen än vad jag varit in för något SM...

Av Stina - 13 mars 2014 16:08

Är inne i ett riktigt underbart stadium i mitt liv. Till och börja känner jag mig bara så glad just nu, ridningen rullar på, båda hästarna är fräscha och våren är här. Jag bara njuter av det underbara vädret. Och ovanpå det har jag fixat min licens, beställt gul bok till Kungen och väntar på godkännande av hans licens, när det är fixat ja då ska det anmälas till tävling! Ca: två å borta från banorna och det är äntligen dags, det närmar sig mer och mer, för varje dag inser jag att jag äntligen ska få tillbaks en del utav den jag är. Äntligen kommer jag få vara där jag trivs bäst, på distansbaborna... Jag bryr mig inte att det bara är CR som väntar, bryr mig inte att det är med en häst som aldrig ska gå långt eller fort, det stör mig inte att jag inte vet hur han kommer reagera eller något, jag är bara så glad. Sa till mamma idag att jag har längtat och saknat distansbanorna så otroligt mycket att jag bryr mig inte ens om vi skulle behöva bryta eller blir uteslutna (även om det vore otroligt tråkigt), bara jag kan få rida en slinga, bara få känna på att tävla igen, bara två mil på en tävling är allt jag vill ha, begär och kräver! Inte mer och inte mindre, jag vill bara få smaka lite på den jag en gång var, en liten bit av det jag älskar att göra och vill få börja med igen. Jag vill ha tillbaks mitt liv, ge mig en bit, låt mig smaka lite! Risken finns att det är för kul, om nu det är möjligt, vem bryr sig jag vill tillbaks!!!

 

Björkviksritten 2009, 50km, 3:e plac. m. Chimal

 

Av Stina - 13 mars 2014 13:38

Sitter för tillfället på trappen hemma och njuter i solen. Jag har spenderat förmiddagen i stallet med ett bra dressyrpass på Chimal och en mysig skrittur på Kungen i sällskap med mamma på Niccan. Hästarna fick även passa på att leka i lite vatten på ridturen vilket de tyckte väldigt mycket om. Både Kungen och Niccan tycker nämligen väldigt mycket om att bada, Kungen tror jag dessutom har lite flodhäst i sig då han tycker det är otroligt roligt att bada. Ska njuta en stund till sedan ska jag gå in och plugga. Ska även ut och gå med Eleonora idag när hon kommer hem från jobbet!

Lite nya bilder

Av Stina - 12 mars 2014 15:36

Vaknade redan 7 i morse. Låg och drog mig till halv 8 sedan steg jag upp och åkte upp till stallet. Efter lite mockande och pysslande i sadelkammaren var det dags för Kungens dressyrpass.

 

Älskar sådana här morgnar!


Passet med Kungen var väl sådär. Han skötte sig bra och var riktigt lugn. Men jag kände nästan på en gång att han liksom känndes lite seg. Inte seg som i att han inte gick fram, det gör han jämnt. Han kändes mer svår jobbad än vanligt och lite framtung. Han kändes likadan när jag började trava. Efter att ha provat att galoppera på honom för att se om han vaknade till avslutade jag passet. Galoppen gick tekniskt sett jätte bra då han faktiskt var avslappnad! Men han kändes lite loj i avsakningarna och så. Det är inga fel på honom, temp och puls är helt normala. Han är inte halt eller något, tror helt enkelt det är hans pälsfällning, han brukar kunna reagera på den. Vi avslutade passet tidigt, Kungen hade helt enkelt en dålig dag, alla får vi ha dåliga dagar. Jag skrittade honom en liten sväng i skogen och red sedan hem.

   

Sen kom det hem 5 nya hösilage balar som placerades ut i hagen. Mamma och jag stängslade in dem så hästarna inte kommer åt dem förens de öppnas. Vid klockan 11.00 - 11.30 var jag klar i stallet och åkte in till Hallsberg för att simma lite. Idag blev det hela 80 längder (2km) och det var otroligt skönt. På eftermiddagen har jag beställt lite licenser till mig och Kungen, en tävlingsbok till Kungen och så fort alla pengar gått in på TDB och licenserna är godkända ska det anmälas till tävling. Äntligen! Trodde aldrig dagen skulle komma när jag började fibla med Kungens licens men nu är den här och tävling börjar kännas mer verkligt. Gud vad jag läntat, jag bryr mig inte om hur det går jag är bara glad för att jag har en chans att komma ut på banorna igen!

Av Stina - 12 mars 2014 07:12

Av Stina - 11 mars 2014 18:23

Har varit i skolan idag och hann handla lite på vägen hem. Blev lite krafft foder till Chimal då han börjat gå ner i vikt, sadelöverdrag och ett par nya ridbyxor.

Nu är det dags för styrelsemöte med ridklubben!

Av Stina - 11 mars 2014 07:29

Har redan vaknat, ska inte upp förens 8, jag ligger helt enkelt kvar i sängen och pluggar lite innan jag orkar mig upp för att göra mig i ordning. Solen skinner och det är några ynka minus, det ser ut att bli fint väder idag. Såg precis på studentforum att vi fått in vårat första betyg på denna kurs och jag blev godkänd! Nu väntar resultatet på hemtentan där jag säkerligen fått komplettering sen kan jag helt och hållet focusera på arbetsmiljörätten.

Söta "lilla" Elton

Av Stina - 10 mars 2014 15:25

Skrittade ut på Chimal med mamma på Rezy idag. Mamma och Bosse var på distansgalan i helgen så mamma hade mycket att berätta. När man inte tävlar under säsongerna missar man mycket, inte minst sagt så träffar man inte folk man känner speciellt mycket. Så mamma berättade om föreläsningarna som var och hur de var med folk osv. Så det blev en trevlig ridtur trotts att det regnade lite på oss. Nu har jag varit hemma ett tag, tagit det lite lugnt ett tag och ska strax dra i gång med pluggandet. Motivationen till det är icke existerande kan jag säga!

Presentation


Jag är en 23årig student som bloggar om hästar och livet. Jag har under flera år varit aktiv och tävlande inom ridsportsgrenen distansridning. Följ mig i min vardag med hästar och universitetsplugg!

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Fråga mig

4 besvarade frågor

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards