Stina Svensson

Alla inlägg under februari 2014

Av Stina - 16 februari 2014 08:00

Det här är dagens planerade 20km runda med Kungen:

 

Den är kanske lite kladdig och svår att tyda, men jag har i varje fall lyckats rita upp rundan på en karta, den blir precis under 20km allt som allt! Det oranga korset är där jag startar och slutar. Den röda cirkeln markerar ungefär där mamma bor och stallet är. Det brukar bli lagom att skritta igång till där jag börjar mäta. Ni kan i varje fall se på pilarna hur jag kommer rida och den gula cirkeln markerar när jag har 5km kvar. Det vet jag även om jag inte har gps på mig. Jag har tänkt att jag ska försöka mäta upp någon mer 20km runda då jag ridit den här i ganska mång år nu. Grejen är att världens bästa träningsbacke ingår i den och den vill jag rida i!

Av Stina - 15 februari 2014 16:34

Det är riktigt ruskväder idag. Kungen gick ett ganska hårt dressyrpass igår så han fick vila idag, han ska trotts allt ut på 20km i morgon. Jag skrittade ut 45min på Chimal idag och jag blev riktigt kall. Det är snö och regn om vartannat och blåser väldigt mycket. Chimal tycker verkligen inte om ruskväder, han var nog glad att han hade sitt skrittäcke på sig. Dressyrpasset med Kungen igår gick i varje fall jätte bra. Det känns verkligen som all galopp dressyr börjar ge lite resultat. Försökte mig även på lite längd trav. Han har relativt nyligen börjat orka gå i bärig arbetstrav längre stunder men nu provade jag lite längd bärig trav. Han orkar det knappt men ibland kommer det några få steg då jag känner att steget längs lite, lite grann utan att han tappar formen och då känns han väldigt fin!

Som ni ser på bilden (om ni tittar noga) hade jag snoddarna på Kungen när jag red dressyren. Jag har dem väldigt löst och de tar i princip aldrig i men jag vill prova lite med dem och om de kan hjälpa till lite med galoppen.

Av Stina - 14 februari 2014 13:36

Av Stina - 14 februari 2014 10:15

Till mig. Träningen med hästarna är toppen just nu, jag har lust att rida i ur och skur. Det är en helt underbar känsla! Men jag vill ha samma känsla när det kommer till mig själv. Jag vill vara motiverad med min egen träning. Jag ör mina benlyft och lite andra övningar varje kväll, och de har gett resultat, min mage känns mycket starkare när jag rider och Kungen är lättare att få stopp på. Men jag behöver träna mer, jag har tänkt komma igång med simmningen nästa vecka, det är så skönt att simma och det är bra för kroppen. Det är något jag vet att jag kommer kunna hålla i om jag bara kommer igång. Sen kan jag kanske övergå till att börja gymma igen också. Men motivation, vad kan jag hitta förmotivation, något som får mig att träna när jag verkligen inte har någon lust. Några förslag?

 

Bilden är från ett uppsuttet YR läger 2007 där vi håller på att stretchar efter ett träningspass,

jag är dock int emed på bilden.

Av Stina - 14 februari 2014 07:25

Av Stina - 13 februari 2014 14:37

Jag tycker det kan vara svårt att bestämma sig för att raka hästen eller inte ibland. Under vår och tävlingssäsong har jag alltid rakat hästarna vi behov. På våren för att bli av med vinterpälsen inför den hårdare träningen och början av tävlingssäsongen. Under tävlingssäsong har jag ibland rakat, beroende på behov. Nej hästarna har inte mycket päls under sommaren men är det runt 30grader varmt på tävlingen är det en ganska stor skillnad för hästen att vara rakad eller orakad oavsett sommarpäls. Det svåra tycker jag är så här års, det har jag alltid tyckt. Eftersom vi har utedrift på våra hästar går de med täcken och har alltid gjort, grejen är att hålla dem varma när de är rakade, då blir det dubbla täcken, i varje fall när det kommer till en fryslort som Chimal. Kungen däremot har vi bara rakat senare på våren förr då han inte har ridits hårt speciellt ofta och inte blivit så farligt svettig. Han tycker desutom inte om täcken och går så mycket det bara går utan dygnet runt eftersom han har så mycket päls.


Problemet är vädret som är nu. Det är plusgrader varje dag, kungen tränas hårt och blir jätte svettig så utifrån det borde han rakas nu. Problemet är om det skulle bli kallar igen, det är trotts allt fortfarande februari, rakar jag honom nu är han ganska naken även med täcke om det blir kallare igen. Han kommer oavsett täcke vara naken på magen. Så just nu velar jag en massa kring rakning av Kungen helt enkelt. Tanken har hela tiden varit att raka honom i mars då det oftast brukar börja bli varmare då men nu rider jag honom svettig ungefär 4 gånger i veckan, och då måste jag ställa ut honom med täcke ändå, så att raka honom skulle innebära en mindra blöt häst efter ridpassen.


Det lutar åt rakning, men eftersom han har så mycket päls behöver han duschas först för att klippmaskinen ska orka med. Som sagt det lutar åt att raka honom redan nu, men jag vet inte säkert, tänk så blir det mycket kallare igen?

 

Av Stina - 12 februari 2014 16:40

Ibland är det som natt och dag att rida Chimal och Kungen, nu syftar jag inte på hur pass olika de är. Men även där är de som natt och dag. Jag syftar helt enkelt på hur jag rider dem just nu. Efter en förmiddag hemma framför datorn och hemtentan, som nu är halvklar, åkte jag upp till stallet för att rida killarna. Jag började med en skrittur på Chimal, den var ritkigt mysig och han gick glatt på ute i skogen. Efter det blev det backträning med Kungen. En helt annan sorts ridning om man säger så. Det gick jätte bra med Kungen, han var lugn och avslappnad hela ridturen, till och med i galoppen, det känns verkligen som vi kommit någonvart nu. Men det är så olika ridning jag gör på dem. Även dressyren skiljer sig mycket åt. Chimals är mer precisions ridning, eller vi försöker med det i varje fall och Kungens är mer lydnad och att träna upp muskler och smidighet. Det känns lite konstigt, det brukade ju vara tvärt om. Jag är nöjd ändå, turerna med Chimal är riktigt mysiga men jag tror inte han tycker det är okej att Kungen får göra alla hårda roliga pass. När jag rider Chimal känns det mer som om han bara går och väntar, verkligen väntar på att jag ska säga, nej vet du vad nu tror jag vi börjar tävla lite igen. Han känns alltid så förväntansfull.

 

Från dagens skrittur med Chimal<3

Nej nu blir det lite sen lunch/middag innan jag åker iväg till laxå för en informationsträff i distansridning.

Av Stina - 12 februari 2014 08:04

Äntligen har jag lyckats utöka min bok samling med tre nya böcker. Det blev inga mindre än sagan om ringen böckerna. Alla tre är i pocket format och på engelska så nu har jag dem i lite smidigare format istället för viktors samlings exemplar med alla tre i samma bok. Den är väldigt tung att sitta och läsa i...

Och jag vet att det är en otroligt suddig bild...

Presentation


Jag är en 23årig student som bloggar om hästar och livet. Jag har under flera år varit aktiv och tävlande inom ridsportsgrenen distansridning. Följ mig i min vardag med hästar och universitetsplugg!

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Fråga mig

4 besvarade frågor

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards