Stina Svensson

Alla inlägg under december 2014

Av Stina - 24 december 2014 15:20

Nu sitter vi här, ihopklämda framför Kalle Anka. 7 av 9 pers har vi tryckt in, alla är inte med på bilden dock.

Det är lite lagom trångt och vi sitter ganska nära tv:n men det är som det ska vara, man vet vad som händer hela tiden men missa Kalle, det kan man bara inte göra. Men när det är slut är det dags för julmaten och det kommer bli så gott!

Av Stina - 24 december 2014 10:00

 

Av Stina - 24 december 2014 08:38

Igår avverkades en utav två julfiranden för mig, mamma, Bosse, Malin, Viktor och jag firade jul hemma hos mamma och Bosse. Som jag skrev igår blev det god mat, film, Frozen för att vara exakt, fika, julklappar och lite spel. Aldelles perfekt när det är julfirande. Men jag började dagen på bäst möjliga sätt, jag åkte nämligen upp till stallet och grejade där, mestadels mockning men jag han så klart med att kela och skämma bort Chimal med lite godsaker.


Nu ska jag strax äta rukost sen blir det till att göra sig i ordning och åka iväg till Farmor för julmat och julfirande där. Hoppas på en mysig julafton med massor av god mat och inte minst sagt Kalle Anka!

Mammas goda jultårta:

   

Julklapparna jag fick igår, en parfym jag önskat mig och sedan tåvärmare, blir perfekt i när det blir kallare. Och ett ljusblått ridspö! Använder inte ridspö speciellt mycket, men när jag väl gör det, vem vill inte matcha.

 

Den står bra bland de andra:

 

Och så blir det en bild på mig i mina julfirande kläder ifrån igår!

Svart, svart, svart, som vanligt.

 

Av Stina - 23 december 2014 14:41

Julmaten är avverkad och det ska snart fikas och titta på film. Maten var så klart och som vanligt jätte god, bäst är alltid laxen och i år lika så. Jag har precis placerat mig på golvet tillsammans med Klara, det är fullt i soffan så mamma tog fram en madrass till mig där jag ligger väldigt bra. Filmen vi strax ska titta på är Frozen och sen blir det julklappar! Nej nu ska jag mysa ner mig i alla filtar och gosa med Klara.

Av Stina - 22 december 2014 22:01

Ja, vad säger man när man firar jul två dagar i rad, skillda föräldrar, det krånglar alltid till det lite extra.... Nej men i morgon är det första julafton för mig, då är vi hemma hos mamma. Istället för Kalle Anka blir det någon film vi försöker komma överens om, vad det nu blir.... Ett år lyckades jag övertala mamma och Bosse att titta på The Hobbit, en film som jag, Malin och Viktor tycker om, det var ett lyckat år enligt mig!


Jag är helt slut efter denna intensiva dag som avslutats med datorn och plugg i knät framför andra Sagan om Ringen filmen med min bror. Vi delar inte många intressen men när det kommer till The Hobbit och Sagan om Ringen så har vi något gemensamt, smått nördar om jag säger så. Vi satt och prata lite och då berättade Viktor en grej om en av skådisarna och då sa jag att precis den faktan, det var det första, typ "onödiga" faktan han lärde mig om Sagan om Ringen när jag var typ 10, när jag precis sett första filmen. Helt sjukt att jag kommer i håg det. Nej nu ska jag gå och lägga mig för i morgon är det dags för årets första "julafton" för mig....

          

Av Stina - 22 december 2014 21:44

Efter att jag varit i skolan idag, där jag och Irma fick riktigt mycket gjort och jag hämtat min bror hemma hos sig i Örebro, då han åkte med hem till Vretstorp (vi ska ju fira jul i morgon), så åkte jag upp till stallet. Eftersom Chimal var så fin i benen igår bestämmde jag mig för att rida honom idag, bara lite lätt i skritt. Istället för att skritta ut barabcka i skogen som vi gjort de senaste veckorna under hans lugna period så bestämmde jag mig för att rida på banan.


Det blev inget annat än skritt barbacka men istället för att lulla runt på stigar i skogen så kännde jag lite på honom. Han har inte gått ett dressyrpass på flera veckor men han är ändå fin. Vilan som han fått verkar ha gjort hans kropp gott, precis som jag hoppades. Han känns piggare, mjukare och villigare i arbetet. Han hade inga problem innan, men ibland får jag bara känniskar av att han potentiellt känner av att han är svagare i bakbenen på grund av spattförändringarna han haft och då brukar det passa bra med lite vila eller lugnare perioder. Det känns i varje fall toppen att det verkar ha gått som planerat då han känns fin. Vi skrittade på volt, gjorde halter, red skänkelvikningar, åttor och liknande. Inga svåra grejer men jag fick ändå en chans att känna ordentligt på honom. Och han känndes riktigt fin!

    


Av Stina - 21 december 2014 18:44

Nu är jag strax klar med plugget för idag. Har suttit och gått igenom delar av vårat arbete under dagen. Förutom det har jag tvättat lite, förstår inte hur jag gör det men jag har alltid massor att tvätta... Självklart har jag varit en sväng upp till stallet också, jag har inte ridit då jag tyckte Chimal som inte gått hårt på tre veckor förtjänade lite vila efter gårdagens 10km. Han verkade inte brydd igår men marken har blivit hårdare, hans senor var inte ett dugg påverkade idag och han kom glatt fram i hagen, såg honom springa runt lite och han såg jätte fräsch ut. Men lite vila skadar knappast, jag vill gärna vara på den säkra sidan då han/vi tar det lugnt nu.


Jag ser fram emot att få lämna in c-uppsatsen och ljusare tider så jag kan börja rida ordentligt igen, jag längtar efter långa turer i skogen och ordentliga dressyrpass. Så fort jag pluggat klart idag ska jag gå upp och plocka i ordning på mitt rum inför jul, har i princip bara idag på mig att göra det. I morgon är jag i skolan och skrvier på uppsatsen med Irma hela dagen, på tisdag firar vi jul hemma hos mamma (skilda föräldrar) och på julafton firar vi jul hemma hos farmor med pappa och resterande delar av släkten på pappas sida. Så, ja, idag är den dag jag har på mig att plocka på rummet. Såg ni föresten när Sverige tog brons i handbolls EM? Jag sitter och pluggar i soffan för att jag skulle kunna titta på matchen och nu står guld/silver matchen mellan Spanien och Norge på.

                     

Av Stina - 21 december 2014 16:00

Som ni kanske vet är jag ingen julmänniska, vet inte varför men jag är verkligen inget stort fan, älskar dock maten, maten är god! Men trots det försöker jag alltid komma i lite julstämmning för att göra det hela lite roligare. Det är ganska svårt när man pluggar på universitetet då vi alltid har våra största arbeten över jul och nyår, vilket innebär att jag alltid är som mest stressad under denna tiden på året och verkligen inte har tid för att slappna av och njuta. Och i år är det dessutom c-uppsats stress, blir det mycket värre än så?


Men det finns fortfarande vissa saker som för mig innebär julmys, saker jag gjort sen jag var liten under denna årstid och som kan få mig i lite stämmning. I år har jag inte speciellt mycket tid för det men någon av er andra kanske vill höra om det. Förra året gjorde jag några julteman inlägg men i år blir mina julmys favoriter samlade i ett och samma inläggg.


Först ut är så klart läsa för mig, det gör jag året runt men under denna tid har jag oftast lite extra tid att gräva ner mig i en bra bok, dessutom får ja ofta böcker i julklapp. Nummer ett favoriten är så kalrt The Hobbit att läsa, jag raddade upp de andra favoriterna förra året med men här är någrra igen:

 

 

Sen är film något som passar mig runt jul, vissa specifika filmer är typiska filmer vid jul, de ger den där myskänslan, här är några av mina favoriter:

     

     

Sen finns det en till sak som ger mig julmyskänslor på hög nivå, det är något så enkelt som att spendera mycket tid i stallet och bara njuta av det. Att kunna vara i stallet hur läne jag vill, rida, plocka och greja i sadelkammaren med det verse utan att känna någon stress att något annat måste göras, det är julmys för mig! Vad har ni för grejer som är mysiga och ger er julstämmning?

                

     

Presentation


Jag är en 23årig student som bloggar om hästar och livet. Jag har under flera år varit aktiv och tävlande inom ridsportsgrenen distansridning. Följ mig i min vardag med hästar och universitetsplugg!

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Fråga mig

4 besvarade frågor

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards