Stina Svensson

Alla inlägg under maj 2014

Av Stina - 22 maj 2014 13:59

Spenderade morgonen/förmiddagen framför datorn, utomhus i skuggan med att plugga. Sen drog jag upp till stallet för lite ridning. För Chimal stog en skrittur med tyngderna på schemat så det blev en mysig barbacka tur i det underbara vädret med honom.

Efter undrade mamma om jag kunde rida en utav hennes hästar så då blev det en skrittur till. Helene på Kungen, mamma på Rezy och jag på Niccan skrittade ut på en mysig ridtur. Det är verkligen helt underbart ute, solen skiner, den lilla blåst som är, är varm och go, det är över 25 grader ute och det luktar jätte gott från allt som blommar för fullt!

Av Stina - 22 maj 2014 09:12

Skrev häromdagen att jag skulle göra ett inlägg kring planerna för mig och Chimal i sommar, ja nu kommer det. Jag har verkligen tröttnat på att inte ha något direkt mål med ridningen, något jag jobbar mot. Självklart försöker jag alltid bli bättre men jag behöver något lite mer konkret. Till och börja med har jag i ett par år pratat om men aldrig varit i närheten av att starta en pay and ride i dressyr med Chimal, bara för att se hur det går liksom. Så nu har jag bestämt mig för att jag ska träna mer målinriktat med dressyren och här och häpna senast nästa år SKA jag starta en pay and ride. Jag vet att det är väldigt långt fram, men om dressyren med Chimal utvecklas bra i sommar kanske jag kan göra det redan i år. Min största oro är vad Chimal kan komma att säga om de små staketen som ibland inhägnar dressyrbanor...


Det andra målet jag satt upp är att Chimal behöver bli bättre tränad. Så för att jag ska bli mer motiverad att fortsätta gå ner i vikt ska jag även börja träna Chimals kondition och styrka lite mer. Det är lättare för mig när vi liksom tränar tillsammans. Dessutom är det roligare att rida när det blir mer träning utav det. Vi tränar inte för att börja tävla igen utan av den enkla anledningen att jag tycker Chimal behöver lite mer träning. Jag har redan sett resultat sedan tävlingen på Chimal. Hans galopp har blivit starkare igen så det kommer gyna honom inför dressyren också. Och det blir roligare med ridningen när det finns något att rida för.

            

Av Stina - 22 maj 2014 08:13

Klockan är 8 på morgonen, termometern sitter i skuggan och visar redan 18 grader. Känns som det redan är sommar, i maj! Kan det vara sant? Just nu bryr jag mig inte utan tänker bara njuta av det fina vädret, känns som det kommer bli en bra dag!:)

Av Stina - 21 maj 2014 16:54

Det har varit så sjukt fint väder idag, här hemma har det seriöst varit varmare ute än inne, och det är bara maj! Jag har mer eller mindre varit ute hela dagen. Som ni vet red jag på förmiddagen, sen åt jag lite och gick hem till Eleonora. Hon ville ha hjälp att förbereda sig inför en intervju i morgon, så då var jag hos henne och satt ute i solen ett tag. Vi gick och handla glass, sen har jag sparkat lite fotboll mot väggen och nu sitter jag och pluggar. Och nej, envis som jag är sitter jag inte ens inne när jag pluggar. Snart måste jag däremot sätta mig i bilen ett tag för det är tävlingsarranskörsmöte med klubben idag, det ska planeras inför Laxåritten och lag SM.

Av Stina - 21 maj 2014 12:52

Eftersom jag tyckte att Chimal lyssnade lite dåligt på mig och flera gånger körde upp huvudet och "smet undan" igår bestämde jag mig att på dagens dressyrpass fick det bli fokus på övergångar. Jag hade dessutom på honom hans martingal för att få lite hjälp. Han var alldeles för pigg idag med och hade otroligt mycket energi men han lyssnade ändå relativt bra. Övergångarna mellan trav och galopp var nog det som fungerade bäst. De blev i sig kanske inte så bra men i slutet av passet fick jag verkligen Chimal att trampa under sig ordentligt och sätta sig på baken vilket inte är det lättaste. I övergångarna mellan trav ich galopp brukar han nämligen smita undan och jag har svårt att liksom komma åt honom och jobba med honom där så jag är riktigt nöjd med att vi lyckades jobba bra där.

Av Stina - 20 maj 2014 22:21

Min kväll har spenderats med denna i knät. Det går sakta, men framåt tror jag. Nu har jag sjukt ont i mina fingertoppar som är röda från allt övande. Men vill jag lära mig spela gitarr är det bara att härda!

Av Stina - 20 maj 2014 21:26

Idag efter skolan åkte jag upp till stallet och red ett ordentligt dressyrpass på Chimal, det första sedan tävlingen. Jag har ridit lite dressyr sedan dess men eftersom det regnat oavbrutet i några veckor, ja då har ridbanan varit glashal vilket knappast är ultimat. Sen har jag hunnit vara sjuk. Men idag kände jag mig piggare så både Chimal och jag blev så där lagom svettiga idag. Chimal var inte på något super humör idag, han hade ordentligt med energi, alldeles för mycket och han ville absolut inte lyssna. Först fick jag traggla med honom en del i traven innan han gick med på att lyssna och bära sig ordentligt. Sen fick jag verkligen jobba med galoppen då han absolut inte ville göra några bra fattningar, han skulle bar slänga upp huvudet. När jag väl fick ordning på den, ja då skulle han bara sticka. Men stundtals lyckades jag ändra överskottsenergin till något positivt och då gick han riktgt bra de stunderna. Något annat som var positivt var att han har blivit mycket starkare på volten i galopp. Jag måste inte stödja och hjälpa honom lika mycket son förut och det är väldigt roligt!

Av Stina - 20 maj 2014 08:22

Jag vet att uppdateringen varit lite sisådär senaste dagarna och det som uppdaterats har inte riktigt varrit häst relaterat. Kanske inte är hela världen då det här är en blogg som handlar om mer än hästar, men tanken är att den ska vara mer hästblogg än vad den varit senaste tiden. Enda anledningen jag har till den dåliga uppdateringen är att det just nu inte händer speciellt mycket. Jag är fortfarande sjuk och börjar bli grymt trött på det., vilket innebär att ridningen som blir just nu, ja det är skrittpromenader. Jag känner mig mer eller mindre utslagen hela tiden och det är sjukt irriterande då jag har lite planer inför sommaren för mig och Chimal. Inge stort och inte direkt tävlingsrelaterat heller, men det är ändå planer som är vktiga för mig, jag ska berätta mer om det i ett eget inlägg. Annars ska jag strax iväg till skolan. Igår hade vi vår näst sista examination, endast en kvar nu innan kursen är slut. Och just det jag fick in betyg på de två vi hade för förra delkursen igår. Så nu är allt godkänt och klart förutom på den vi gjorde i går och den jag har kvar då vi så klart inte hunnit få de betygen. Hoppas på att bli friskt och lyckas med lite bättra uppdatering igen!

             


Presentation


Jag är en 23årig student som bloggar om hästar och livet. Jag har under flera år varit aktiv och tävlande inom ridsportsgrenen distansridning. Följ mig i min vardag med hästar och universitetsplugg!

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Fråga mig

4 besvarade frågor

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards