Stina Svensson

Alla inlägg under maj 2014

Av Stina - 11 maj 2014 09:29

Av Stina - 10 maj 2014 22:39

Har precis kommit hem efter att ha åkt hemifrån vid halv 5 i morse. Att åka halv 5 och komma hem 9 då är dagen lång. Det finns bara en sak som gör en sån dag bra, distanstävligar. Jag har varit med Carina och Sanna när Sanna red "Pannans" första CR på Rimboritten. Han var väldigt laddad och uppe i varv så pulsen var inte det lättaste på honom men godkända blev de på sin 40km CR! Det regnade hela dagen så det var kallt och riktigt, riktigt lerigt. Tyvärr tycker jag tävlingsplatsen var lite rörig men den var ny för i år så det är förståligt och annars var det bra arrangerat med riktigt trevliga och glada funktionärer. Förutom att Sanna blev godkänd hade klubben flera ekipage på plats i flera klasser som red godkända ritter med ett par placeringar.

Av Stina - 10 maj 2014 04:15

Idag är jag iväg på tävling med Sanna, hennes häst och team hela dagen. Sanna har vid det här laget tävlat en del och ska förhoppningsvis upp på 80km iår. Men hästen hon åker med är en som inte gått distans än så det är hans första CR. Vi åker iväg nu tidigt på morgonen och beger oss iväg till Rimboritten, håll tummarna för att det går bra för dem idag!

 

Sanna med Superman som hon tävlar i vanliga fall!

Av Stina - 9 maj 2014 14:01

Har precis kommit hem från en vända på kumlamarken med min syster. Fick lite smått och gott köpt, en mössa, en keps, drömfångare, mobilskal till pappa och munkar!

Och så var det två, GP kepsen är från GP deltävlingen i speedway på friends arena!

Nu ska jag äta lite sen ska jag ut och rida, för tillfället har det slutata regna, hoppas det håller i sig tills jag ridit klart.

Av Stina - 9 maj 2014 12:00

Det har kommit ett nyhetsbrev ifrån tidningen ridsport som startat en del diskussioner på face book bland distansryttare. Enkelt sagt tar det upp de förändringar som sker och det jag skrev omkring Jessica Holmberg jag häromdagen (det hittar ni HÄR). Det är tankar från webb redaktören, det är läsvärt och får en att fundera kring sporten, det är kort så läs det!

HÄR hittar ni en länk till Nyhetsbrevet, om den inte funkar så är även bilden själva nyhetsbrevet!

 

Av Stina - 9 maj 2014 08:57

Känns som det regnat konstant i en vecka nu... Det är riktigt tråkigt att vakna på morgonen klockan halv 5 och tänka men det har ju slutat regna med lite hopp. Lyckades dock somna om en halvtimma senare efter lite läsning och vaknar återigen vid 8 och inser då att det är slut på uppehållet. Det spöregnar igen. Det är då det är underbart att veta att man första ska på kumlamarken vid 12 och sedan ska ut och rida en sväng på eftrmiddagen i det fina vädret, eller hur?  Men jaja, är man häst/distansmänniska så är man, det är bara att bita ihop och komma ihåg att man är lyckligt lottat som haft egen häst i många år som gör att man ger sig ut i det tråkiga vädret. Förutom det ska jag plugga idag, ska försöka skriva på projektplanen nu på förmiddagen men först blir det frukost!

 

Ja menar, det är ju bara regn, inte som på bilden då vi red KM i snöblandat regn...

Av Stina - 9 maj 2014 08:00

Kör på med mer distans tips för er som är intresserade. Mitt senaste blir distansridning i Sverige. Det är en hemsida som samlar alla tävlingskilometrar, hästar som ryttare. Alla som någongång startat och blivit godkänd på en tävling finns med där och den uppdateras konstant. Jag brukade spendera tid där ganska ofta när jag tävlade, jag hade full koll på när någor ändrades i toppen på vilka ryttare och hästar som hade flest kilometrar totalt och för den aktuella tävlingssäsongen. Jag älskade att se när jag efter en tävling klättrat på listan, och avskydde när jag såg att jag trillat ner... Så för dem som älskar att nörda ner sig i vilka hästar som gått flest kilometrar, då är det här rätt ställe att titta in på, och om ni ridid godkända ritter själva, ja titta då in oc se hur ni ligger till! Här kan ni även hålla koll på om ni  närmar er 1000km godkänt för dig själv eller hästen, för kommer ni över den gränsen, ja då är det dags att hämta pris på distansgalan.

Länk ---> Distansridning i Sverige


För mig och de hästar vi haft som gått distans är det här den intressanta delen men det går även

att titta på vilka rider de gått vad några år tillbaks.

       

Kom ihåg att här visas bara de godkända kilometrarna, med alla uteslutningar och träningspass har de

gått bra mycket längre!


Men en sak är kul, trots att jag inte tävlat på flera år ligger jag ändå på plats 169, totalt bland alla ryttare som finns med på listan. Känns ganska bra gjort ändå, av 1004 ryttare som är med på samma lista!

 

Av Stina - 8 maj 2014 12:00

2015 är det återigen Sveriges tur att arrangera NBM, den klubb som kommer hålla i mästerskapet är föreningen Värmlands distansryttare i Kristinehamn. Deras tävlingar arrangeras på millitärområdet A9 och jag har själv ridit där flera gånger med både Chimal och Reyziann upp till 100km. De är en toppen arrangör och deras banor brukar alltid vara jätte bra. Jag har varit på två NBM, ett i Sverige då jag red en annan klass och ett i Danmark då våran Miro gick i mästerskapsklassen. Om ni inte ska dit och rida själva så tycker jag ni borde åka dit och titta!

Nordisk Baltiska Mästerskapen 2007, i Danmark    

Presentation


Jag är en 23årig student som bloggar om hästar och livet. Jag har under flera år varit aktiv och tävlande inom ridsportsgrenen distansridning. Följ mig i min vardag med hästar och universitetsplugg!

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Fråga mig

4 besvarade frågor

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards