Stina Svensson

Alla inlägg under augusti 2014

Av Stina - 28 augusti 2014 08:29

Igår blev det en tidig morgon och hela förmiddagen spenderades i stallet. Jag älskar sådana morgnar, de är lugna och sköna, dessutom vem älskar inte att vara i stallet och pyssla med diverse. Det blev bland annat lite skyfflande av sand, mockning, städning och upplindande av en massa lindor. Idag är även det en härlig morgon men på ett helt annat sätt, idag har jag tagit sovmorgon och har precis vaknat för jag ska träffa Camilla i Hallsberg och fika med henne strax efter 11, har inte träffat henne sedan jag fyllde i maj så det ska verkligen bli jätte kul!

Av Stina - 27 augusti 2014 20:29

I morgon är det dags för distansritt på VM i Normandie, Sverige har skickat ner två ryttare, Maria och Yvonne, vilket innebär att Sverige inte ställer upp med lag. Tidningen Hippson har skrivit om distansen inför morgondagen och har även lite bilder, lätt och lättläst har de gjort det så jag tycker definitivt ni ska läsa det. Maria som rider i morgon tävlade senast i lördags här hemme i Sveige och åkte sedan vidare till Frankrike inför VM.


I slutet av artikeln har de intervjuat Yvonne där de frågar hur det kommer kännas efter tävlingen i morgon och hon svarar att det gör ont. Det jag tycker är kul är även hur hon lägger till att det inte är i rumpan som många tror utan i rygg, axlar och knän. Jag älskar det svaret av den enkla anledningen att folk alltid tror att det är rumpan som det gör mest ont i när man tävlar när det i själva verket är det minsta problemet. HÄR hittar ni artikeln och jag tycker definitvt ni ska läsa den, och dessutom hålla tummarna för våra svenska ryttare i morgon!

 

Bilden tog jag på YR-EM i Oviedo, Spanien 2008 då jag var med som groom åt Liza Sundberg/Kristall. Här håller den svenska truppen på att värma upp hästarna inför förbesiktningen. Närmast kameran är det Maria med Pikaboo som går.

Av Stina - 27 augusti 2014 14:17

Dressyrpasset på Chimal igår blev ett rejält. Han hade sjukt mycket energi, alldeles för mycket egentligen men han jobbade på riktigt bra. Han hade ett ordentligt go, bra bärighet och lyft i steget. Jag red honom varierat i strax över en timme och vi fick verkligen ut mycket av passet. Idag började jag med att skritta igång honom på små stigar i skogen och klättra lite. Eftersom han gick så hårt igår gjorde vi ett lättare pass på ridbanan och höll inte på speciellt länge. Både igår och idag kunde jag känna att han har blivit mycket bättre i sin höger galopp. Idag har vi kunnat ligga på volt i höger galopp i flera varv utan att han bröt av, tappade bärigheten eller och trillade in. Självklart behöver han fortfarande ordentligt med stöd men jag känner en klar förbättring vilket är kul. Även vänster galoppen har blivit starkare, där har han visserligen inte haft problem men jag kan ändå känna att det blivit bättre. Förändringar som är förbättringar välkomnar jag alltid.

Av Stina - 27 augusti 2014 08:30

Fortsätter helt enkelt gå igenom bloggens arkiv med bilder, den här gången blir det bilder ifrån 2011/2012.


Chimal & Rezy i hagen:

            

Lite ridläger bilder ifrån 2011, först är det Helene med Kungen, sen jag med Chimal och sist är det jag på Chimal och Sandra på Rezy.

        

Kungen & Rezy

   

Chimal:

   

Ifrån klubbmästerskapet 2011 då jag lyckades knipa frsta platsen med Chimal:

  

Chimal:

                  

Provade att ha  med Chimal som handhäst när jag red Rezy men det funka inge bra så han fick gå med lös istället, funka perfekt!

 

Ridläger 2012:

  

Chimal:

         

Klubbmästerskap 2012 då Kungen och jag kom 3:a:

                         Bilder ifrån Finnerödjaritten CR 40km 2012 med Rezy:       

Chimal:

 

Kungen & Niccan

 

Av Stina - 26 augusti 2014 15:04

Letade efter en grej i min garderob och snubblade över en låda där jag tänkte, här i kan det vara. Så fel jag hade, men hittade lite annat kul där i... Den var nämligen fylld med diverse hästminnen osv. Började titta igenom allt bara för skojs skull och tog lite kort på grejerna som låg där i.

Börjar med två bilder som är utskrivna i A4 format på fotopapper, den ena har mamma tagit på mig och Chimal på Simlångsritten 2008, 120km YR-SM. Den andra har jag tagit, den är tagen ifrån ryggen på Miro, det är ifrån sista gången jag satt på hans underbart runda rygg innan vi tog bort honom.

Det låg även diplom ifrån i princip varenda distanstävling jag blivit godkänd på där i, det första är ifrån min allra första CR på Pysen 2004. Och ja hans riktiga namn var Falcon Beer, vet inte varför han kallades för Pysen men det var bra mycket bättre än hans riktiga namn. Det andra är ifrån min och Rezys första 120km.

Sen var alla mina rosetter där i, det är ifrån hoppning, distans och en jävla massa klubbtävlingar... Först ut är alla som är distans relaterade.

Sen kommer de Rezy och jag fått ihop ifrån distans och hoppning, kanske även är något mer men det har jag ingen koll på.

Sen är det Pysens där de flesta är ifrån hopptävlingar.

Och så lite diverse hästar samlade. Den första rosetten ifrån när jag gick på ridskola, första året jag började rida, 6 år gammal. Den senaste är ifrån förra årets klubbmästerskap med Kungen. Här finns allt, hoppning, distans, körning m.m

Och sist men inte minst, alla rosetter samlade på en bild, det har blivit en del genom de 17åren jag har ridit. Närmare bestämt 46 stycken.

Av Stina - 26 augusti 2014 14:03

Nu har jag kommit hem och hunnit äta lunch efter att jag varit och shoppat lite. Jag åkte iväg till marieberg köpcentrum på förmiddagen för att handla lite grejer inför att jag börjar skolan om en vecka. Det blev ett block, mapp, nya jeans och så råkade det även åka med en Victorias Secret body spray med hem, wops... Har Pure Seduction sedan tidigare och köpte nu Love Spell. På vägen hem svängde jag även förbi mormor och hälsade på.

Av Stina - 25 augusti 2014 15:45

Då jag haft bloggen sedan 2009 ligger det väldigt mycket bilder i bloggens bildarkiv som jag inte längrr ehar själv. De bilderna har liksom försvunnit vid dator byten osv. Så jag satt och tittade igenom dessa bilder och hittade lite diverse jag tänkte dela med mig utav. Bilderna jag lägger upp i detta inlägg är ifrån gamla blogg inlägg under 2009/2010, så ingen bild i detta inlägg är nyare än 2010.

Rezy:

       

Rezy, Chimal & jag i hagen

 

Jag & Chimal

 

Jag & Rezy på Vedemaritten 2009, 80km* CEI

    

Jag & Ceasar:

 

            

Chimal & Ceasar:

    

Freja, mamma på Rezy & Jag på Ceasar, minns att detta var på nyårsafton 2009:

 

Jag & Ceasar:

              

Ny rullad W Helge i hagen:       

   

Ett Klubbmästerskap med Rezy som slutade med en 3:e plac:

 

Provridning utav W Helge:

 

Bästa polarna Chimal & Helge i hagen:

                    

Chimal i paddoken, lite lagom djup snö:

   

Jag & Ceasar:

                

Av Stina - 25 augusti 2014 14:33

Som ni säkert vet så är jag fortfarande i tankar kring att starta Chimal på en tävling till i år. Jag startade honom på Finnerödjaritten 40km CR eftersom Kungen som jag var anmäld med blev halt, men vi åkte ju ut i grinden efter 20km. Det känndes helt okej då Chimal som visserligen rids regelbundet inte var tränad muskelmässigt för en tävling. Jag var bara nöjd med att få komm ut på en tävling igen. Men eftersom han inte visade något på sitt framben så har ju jag tränat honom mer sedan dess med tankar på att kanske kunna rida honom på en tävling en gång till i år.


Billingeritten blev det inget av därför att jag inte kännde att det var rätt, varför vet jag riktigt inte men varför rida när det inte känns rätt? Sen har jag varit fundersam på Picassoritten i slutet på september, grejen är att det kortaste distansen de har är 50kmCR, jag hade mycket hellre åkt på en PP på typ 30km. Så jag vet inte ritkigt hur jag ska göra med det. Jag är sugen på att åka men jag kan lika gärna prova på att starta honom i början på nästa säsong. Men som sagt, funderar bara just nu. Först är ju träningsritten den 6:e septemer på 20km. Anmälningstiden går ut några dagar senare så jag kan ju bestämma mig efter det, så jag får helt enkelt se hur jag gör.

 

A9-Ritten i Kristinehamn 2010, 80km m. Chimal

Presentation


Jag är en 23årig student som bloggar om hästar och livet. Jag har under flera år varit aktiv och tävlande inom ridsportsgrenen distansridning. Följ mig i min vardag med hästar och universitetsplugg!

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Fråga mig

4 besvarade frågor

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards