Stina Svensson

Alla inlägg under augusti 2014

Av Stina - 10 augusti 2014 15:00

Missade en favorit under läger helgen, istället för att slänga inläget får ni det nu! Hade någon frågat mig detta för kanske ett år sedan hade ja svarat att det var Lost eller The Vampire Diaries, även om jag fortfarande är en utav få personer (känns det som) som sett alla sex säsonger av Lost och tycker de första säsongerna av The Vampire Diaries är bra så har jag fått en ny favorit. Det är sedan jag började titta på Supernatural, den är sjut bra skriven, underbar handling, i början är avsnitten lite fristående och sjukt läskiga ibland men under första säsongen börjar den gå in i en ihållande handling och de som skriver denna serie har otrolig fantasi. Och den handlar inte om kärlek osv. men det är en del relationer med som i familjerelationer då serien handlar om två bröder som jobbar som jägare, de jagar övernaturliga saker... Så värt en titt och titta då från början!

      

 


Av Stina - 10 augusti 2014 10:39

Jag har inte kommit något närmre ett beslut kring att starta Chimal på Billingeritten den 23:e. Jag är riktigt sugen på att göra det men ytterst tveksam så jag får se. Men med chansen för att beslutet blir att åka så ska självklart planeringen anpassas efter det. Chimal har nu haft en lugnt vecka efter en intensiv ridläger vecka och ska i morgon börja ridas som vanligt igen. Det innebär att min planering som jag precis gjort är för nästa vecka och veckan därpå (33 & 34) då tävlingen är på lördagen vecka 34. Det är ingen hårt träning utan den ligger på en normal intensiv nivå denna vecka för att jag ska få ett bättre hum över hur han känns och om vi ska åka och veckan därpå är nu planerad som om vi ska på tävlingen. Alltså en relativt låg intensiv och lugn vecka.


Det låter kanske löjligt när det är en så sjukt kort tävling men för mig är tävling täving och ska alltid föberedas inför på mitt och hästens sätt. Att det sedan inte är 120km gör ingen skillnad för mig, även om Chimal inte tävlar längre finns det inkörda rutiner för hur vi gör och jag ser ingen anledning till att bryta dessa då de alltid har varit rätt uppladdning för oss.

 

Målgång på Vasaritten 2008, 80km

Av Stina - 9 augusti 2014 20:05

                                    

Av Stina - 9 augusti 2014 15:00

Hööks höstkatalog har kommit ut relativt nyligen och nu har jag hunnit bläddra igenom den ett antal gånger. Jag har hittat flera saker jag skulle vilja ha och tänkte visa er dem här!

         


Av Stina - 9 augusti 2014 13:00

Ulf Lonäs som skriver på tidningen Ridsport om distansritt och som varit med inom sporten under många, många år har skrivit ett inlägg kring, Ridsportförbundet, landslagsledningen och sveriges landslag kring distansritt. Det handlar om det faktum att Sveirge endast kommer skicka två ekipage till årets WEG i Normandie, vilket innebär att vi inte kommer skicka något lag och endast två ekipage som kan tävla individuellt. Det är ganska långt skrivet men otroligt läsvärt, så läs det! Länk har ni HÄR


Av Stina - 9 augusti 2014 10:00

Jag är ledsen för den kassa uppdateringen men den ska bli som vanligt igen nästa vecka har jag tänkt. Jag har varit smått slutkörd sedan ridlägret, det är grymt kul att jobba med men man blir riktgt jäkla trött. Ovanpå det har jag blivit lite sjuk. Därför har jag beslutat att denna vecka ut är en lugn för både mig och Chimal sedan drar vi igång igen. Sandra åkte hem igår så nu är det ritkigt tyst och tråkigt måste jag få säga... Jag har massor med mer bilder ifrån ridlägret som jag tänkte att ni skulle få se så det blir någon sorts uppdatering i varje fall, tänkte jag skulle skriva ett inlägg om stretching så fort jag kommer mig för.


Förutom det kan jag säga att jag lutar mer och mer åt en start på Billingeritten med Chimal men känner mig fortfarande väldigt osäker. Men eftersom det nu är efteranmälan spelar det ju ingen roll om jag bestämmer mig typ samma vecka som tävlingen är så det återstår att se hur det blir med den saken.

 

Saknar denna knäppis massor redan nu och hon åkte hem igår...

Av Stina - 7 augusti 2014 11:14

Det kommer komma mer bilder och antagligen en liten film på när vi badar med hästarna också!

                                         

Av Stina - 7 augusti 2014 08:04

Satt alldeles nyss och surfade runt på tävlingsdatabasen. Sitter och tittar i det som återstår av tävlingsterminen och läser lite propositioner. Som flera av er säkert vet så är jag sjukt sugen på att tävla igen, Chimal har sedan i april efter Finnerödjaritten börjat träna hårdare igen och har svarat fint på träningen. Hans framben har inte sagt ifrån en enda gång vilket varit skönt och både jag och Chimal verkligen älskar att ha börjat träna igen.


Grejen är att det finns två tävlingar till i år som går relativt nära här hemme, med ca: 1,5tim bilresta till tävlingen. Alltså nära, det är även banor jag ridit vid flera tillfällen så långt som 120 och 100km. Först ut är Billingeritten som går den 23:e augusti, där har ordinarie anmälningstid gått ut men det går alltid att efteranmäla sig. Den banan är väldigt fin och mysig, Chimal har trots allt gått ett helt läger på mjukt underlag och det verkar inte rört honom ett dugg i så nu funderar jag på att åka dit och testa att rida en prova på på 30 eller 20km, vad tycker ni? Förutom det går även Picassoritten i Kristinehamn i september, även den banan är trevlig och där skulle jag även kunna rida en liten kort tävling bara för att få komma ut... Är lite fundersam på hur jag ska göra men det finns tid kvar att vela, men det skulle vara väldigt kul att komma ut lite.

 

Billingeritten 2009, 120km YR-SM med Chimal

 

A9-Ritten i Kristinehamn 2009, 100km Lag SM med Rezy

Presentation


Jag är en 23årig student som bloggar om hästar och livet. Jag har under flera år varit aktiv och tävlande inom ridsportsgrenen distansridning. Följ mig i min vardag med hästar och universitetsplugg!

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Fråga mig

4 besvarade frågor

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards