Stina Svensson

Alla inlägg under september 2014

Av Stina - 20 september 2014 09:01

Klockan är nu 9 och jag har redan hunnit vara ute och gått en timme. Känns bra att starta dagen med en lugn promenad och få lite frisk luft en mysig morgon som idag. Det var helt dött där jag gick, en runda i elljusspåret och sedan en till mindre runda på grusvägar. Det var alldeles lagom varmt/kallt ute, blev ganska blöt om fötterna ifrån gräset och även fuktig i håret av all dimma men det gör ingenting. Nu ska jag dricka te och äta frukost innan jag börjar skriva på PM:et.

     

Av Stina - 19 september 2014 20:20

Filmade lite på speedwayen i onsdags, vet inte om det är något ni vill se men om ni vill, här är de:


  Här rullar Indianerna in på arenan för förarpresentation
 
 

Så här ser det ut när hela "arenan" i Sannahed släckts ner en september kväll
 
 

Av Stina - 19 september 2014 12:00

Jag vet att uppdateringen här inte är lika bra som den varit förut och att de inläggen som kommer upp kanske inte är super intressanta att läsa. Egentligen har det inget att göra med dålig inspiration, visst den kanske inte är på topp men den finns där. Nej grejen är att det är mycket i skolan så när jag pluggat klart för dagen känner jag dessvärre inte någon större lust att sätta mig och skriva mer, vilket är tråkigt då jag vet, att om jag gör det tycker jag ju om att skriva. Så jag ska verkligen försöka bli bättre.


Det roliga är att personer, studenter och lärare på universitetet alltid sagt att när du läser din C-kurs kommer du inte ha samma tid och lust till en del saker du brukar göra. Jag trodde alltid att det bara gällde när det var dags för C-uppsatts men så är det tydligen inte eftersom vi inte ens tagit oss egenom första delkursen än... Men som sagt ska försöka bli bättre på uppdatera och hur innehållet i dem är jag lovar!


                


     

Av Stina - 19 september 2014 10:28

Ja det blev de idag, var äckligt trött hela dgen igår och kolapsade i princip när jag kom hem ifrån universitetet. Att komma i säng klockan 1 på natten efter en intensiv dag och sedan gå upp kvart över 5 igen är inte bra. Vi spenderade 4 timmar med studiegrruppen med frågor och diskussioner inför tenten, mellan 8 och 12 helt enketl. efter det så var det lite snabb lunch sedan satt vi och plugga till typ 4 och jobbade på våra PM. Så en tung dag i skolan kan man säga men två koppar kaffe och en energidryck fick mig igenom den.


Så på grund av gårdagen bestämmde jag mig för att sova tills jag vaknade av mig själv idag, vilket jag gjorde. Efter att ha vaknat låg jag dessutom och drog mig i typ 1tim, det gör jag aldrig. Nu har jag varje fall lyckats komma ner på nedervåningen, fixat kaffe och frukost för nu ska det pluggas innan jag åker upp till stallet för lite ridning och annat kul!

 

Av Stina - 18 september 2014 13:26

 

Av Stina - 18 september 2014 06:16

Är så sjukt trött! Gårdagens provridning, körningen hem och sedan bara vända innan det var dags för speedway tog på mig, men inte nog med det, efter 10:e heatet i Sannahed igår så fick de kort sagt lite el problem, vilka resulterade i att vi fick vänta i över 1 tim på att de skulle kunna köra igen. Det var strax över 4300 pers på arenan igår men många gick, vi väntade tålmodgt och när det tillslut kommit ut någon ifrån Eon så fick de släcka ner hela jävla arenan för att det skulle gå att fixa, mörkt blev det kan jag säga. Men därifrån gick det snabbt och arenan var snart tänd igen med allt fungerande! Indianerna som kommit igång strax innan uppehållet lyckades hålla i det trots den långa väntan och störningarna och gick in och levererade ännu bättre mot Piraterna, vilket innebär att Inidnaerna är i FINAL!!!!!!!!


Men ja det innebar att kvällen blev sen, kom inte in i duschem hemma förens efter klockan 12, sen var det raka vägen till sängen och upp igen kvart över 5.... Nu är jag trött och ser inte direkt fram emot en lång dag i skolan....

       

Så här ser en nedsläckt speedwayarena ut en septemer kväll!

Av Stina - 17 september 2014 16:00

Ja det var precis vad vi gjorde under dagens äventyr, tittade på häst. Tråkigt nog inte till mig, nej det får desvärre vänta några år till. Hästen vi tittade på var mamma som var intresserad av för sin ridverksamhet, den ägs av en kollega till henne och hon ville att mamma skulle ta hem honom för hon har inte riktigt tid för honom. En fin 6årig valack var det, ca: 160cm hög och sjukt trevlig ifrån marken, lite små pillig med munnen på dig men annars ur go. Ägaren har sagt innan att han varit väldigt bockig, hon har inte ritkigt vetat om det kanske kan vara något då vet inte hittat nått eller om han bara är unghäst busig, men vi åkte och tittade på honom. Han protesterade lite ifrån marken när han longerades när hon bad honom öka takten lite, och stel men annars inget. När han sedan sadlades var det ingenting. Eftersom han visade tendenser till grinighet/bus under longeringen så hoppade jag upp innan mamma.


Han var helt okej med uppsittningen, att bara stå still med mig på var helt okej men så fort jag började tippa bäckenet för att börja gå (hästen är så klart inriden centrerat eftersom ägaren jobbar som instruktör inom det precis som mamma) då började han genast bocka, inte en jag ska slänga av dig bockning utan mer ett det här är inte okej bockning. Så fort jag slutade "starta" och bara stod stil var det helt okej men samma sak igen när jag provade att starta. Provade en gång till men då det blev likadant, hoppade jag av då han öppenbarligen inte tycket det var okej. Hon sa att de ridit och longerat honom i fyra dagar och att han blivit grinigare och grinigare. Vi pratade med ägaren över en lunch och kom fram till att han inte känndes busig/grinig/tjurig/trottsig utan som at han protesterade, hon ska åka iväg och kolla honom så får vi se hur det går. Men det är i varje fall vad vi gjort idag. Nu ska jag görra mig i ordning för lite speedway i Sannahed!

Super mysig häst annars!

   

Jätte fin anläggning med kontor, stall, omklädningsrum, kök, ridbana m.m

   

Fanns flera hästar och lite andra små söta djur

       

Av Stina - 17 september 2014 08:58

Sitter i bilen sedan två timmar tillbaks med mamma, vi är på väg till Södertälje. Vi är iväg på hästrelaterade påhitt, vad det faktiskt är kommer jag berätta mer om sen men det ska i varje fall bli intressant. I bilen har vi i vare fall haft trevligt, lite diskussion kring politik och jag har pluggat inför salstentan nästa vecka. Men som sagt jag berättar senare vad det är för kul vi har hittat på!

Presentation


Jag är en 23årig student som bloggar om hästar och livet. Jag har under flera år varit aktiv och tävlande inom ridsportsgrenen distansridning. Följ mig i min vardag med hästar och universitetsplugg!

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Fråga mig

4 besvarade frågor

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards