Stina Svensson

Alla inlägg under oktober 2014

Av Stina - 13 oktober 2014 20:32

Sover hemma hos Irma i Örebro idag då vi pluggat hela eftermiddagen och ska tillbaks till skolan igen i morgon på morgonen. Det är sjukt bekvämt när jag är hemma hos henne, till och börja med är vi väldigt bekväma med varandra och för det andra får jag ALDRIG hjälpa till med något. Hon lagar all mat och fixar disken efter, en gång har jag lyckats få hjälpa till med disken när hon var stressad, men bara en gång. Och med matlagningen får jag bara hjälpa till med att typ hacka lök och liknande i ibland. Smått irriterande för man känner sig så lat som bara sitter i soffan men det är även väldigt skönt. Nu har vi i varje fall dukat av och tittar på dokumentären om Zlatan Ibrahimovic, den är verkligen sjukt intressant och motiverande, att se hur bra han blev och fortfarande är, är otroligt!

Av Stina - 13 oktober 2014 09:29

Jag ska inte vara i skolan förens vid två idag så jag bestämde mig helt enkelt för att rida på morgonen och sedan sova kvar i Örebro. Det är verkligen helt underbart att rida på morgonen, det är tyst, lugnt och helt enkelt stilla. Jag vet inte varför men ridturer innan klockan nio är bara helt underbara. Det fick bli en mysig sväng i skogen med skritt, trav och galopp. Vi bara njöt och red precis som vi kände. Ibland är det skönt att släppa alla måsten och träningsschemat för att bara njuta!

Av Stina - 13 oktober 2014 09:00

När jag har en dålig dag, behöver stänga av eller bara försvinna ifrån allt ett tag, då är böcker min tillflyktsort. De flesta jag känner, både vänner och familj tycker jag läser mycket och är lite av en bokslukare, för när jag tycker en bok är bra, då läser jag ut den på ett par timmar. Jag vet inte varför men att läsa en bra bok tillåter mig att försvinna in i en helt annan värld och befinna mig i den i timmar ibland.


Många tycker jag är knäpp som läser så pass mycket som jag gör periodvis och de tycker jag är ännu underligare som gärna läser böcker på engelska, men de är helt enkelt bättre på engelska, dessutom så behöver man inte vänta på att de ska släppas på svenska. Jag har även en tendens att köpa eller få böcker i present innan jag har tid att läsa dem. Har flera böcker står på min hylla som jag vill och ska men inte har hunnit läsa än. Jag vet seriöst inte vad jag skulle göra utan böcker, de är helt enkelt underbara och de historier som människor kommer på är helt fantastiska. Hur J.K Rowling lyckades fantisera ihop Hogwards och den värld som Harry Potter böckerna utspelar sig i är helt otroligt, hur Tolkien fantisera ihop en helt annan värld, mytologi, historia och språk är bortom min förståelse, men en sak är säker jag är otroligt tacksam för att dessa människor skriver så sjukt bra böcker, att de skapar en tillflyktsort för mig...

 

Min favoritbok genom tiderna, som jag kan läsa om och om igen!

Av Stina - 12 oktober 2014 16:14

Det blev ingen ridning idag, jag åkte upp till stallet plockade in Chimal och borstade och grejade med honom en lång stund. Jag hade lite musik på och vi hade verkligen jätte mysigt. Sen har Eleonora varit här på eftermiddagen, vi har druckit te, pratat och bara haft det allmänt bra. Nu ska jag fixa lite mer te och dra igång en film! Det må hända att höstrusket är sjukt tråkigt väder men det kam vara riktigt mysigt.

Av Stina - 12 oktober 2014 12:30

Har tagit det relativt lugnt i helgen då jag verkligen var i behov av lite återhämtning, har då passat på att ägna mig åt något jag tycker är mer roligt än vad jag är bra på det. Jag tycker väldigt mycket om att rita så det har blivit några tekningar, mestadels bara något jag grejar med men tänkte ändå visa er lite av det jag pysslat med. Jag hittar oftast inspiration till det jag ritar i låttexter. Först ritar jag lite bilder till en text remsa och sedan ritar jag oftast något större utifrån någon av dem, något jag fastnat för helt enkelt.

 

 


Av Stina - 12 oktober 2014 10:45

Jag har redan hunnit vara uppe i stallet en sväng idag och är strax på väg dit igen, tror jag... Jag åkte upp en sväng innan frukost och bytte täcke på Chimal, det var torrt på insidan men eftersom det regnat inatt och fortfarande regnar tänkte jag att det är lika bra att byta. Så han fick komma in en stund och stå med Back och Track på och äta lite mat. Sen åkte det på ett nytt regn täcke och han fick komma ut igen.


Jag har verkligen inte haft någon ridlust på hela veckan, vilket är tråkigt, jag har så klart ridit men ändå, jag tycker om att se fram emot det. Idag var knappast ridsuget där då det regnar och eftersom Chimal hatar regn så bestämmde jag mig för att inte rida, men jag får sjukt dåligt samvete av det. Men knäpp som jag blev jag lite ridsugen under frukosten och tänkte ändå åka upp och rida i regnet. Då övergick regnet i hällregn och nu har jag ett dilemma. Jag är sugen på att åka upp och rida men jag vill inte rida i regnet... Någon som har ett ridhus att låna ut? Nej det blir en sväng till upp till stallet och så borstar jag och grejar med Chimal så får jag se om jag rider eller inte helt enkelt!                      

Av Stina - 11 oktober 2014 16:00

Började fundera på varför jag tycker så mycket om de serier jag tycker om, underlig sak att fundera på jag vet. Men till och börja med handlar det nog om att mina favoritserier är fatasy inriktade och ja jag älskar fantasy, hallå en annan värld att försvinna in i! Men förutom det insåg jag att mycket låtar jag har ligger i mina spotify listor är musik jag kommit på att jag vill ha för att jag hört den i mina favorit serier, Vilket även det gör serierna bra. Bara titta på min Rock lista på Spotify som är över 4 och en halv timma lång, den är full med gamla bra rock låtar som kommit dit efter jag hört dem i Supernatural. Ed Sheerans musik som jag älskar har jag hittat genom The Vampire Diaries. Så här kommer lite sån musik:


Supernatural: Fire of Unknown Origin

Supernatural: Renegade

Supernatural: Back in Black

The Vampire Diaries: Give me Love

The Vampire Diaries: Kiss me

The Vampire Diaries: Never Let Me Go

Av Stina - 11 oktober 2014 12:30

Ibland tänker jag på hur mycket lättare livet var för bara ett par år sedan, och då menar jag inte när man var liten utan bara ett par år tillbaks när universitetsplugg, jobb och hur jag vill att mitt liv sak se ut inte rörde sig så mycket i huvudet. Visst var det så att jag tänkte på framtiden när jag gick i gymnasiet men då var tankarna kring ridning, hästar och distans. Jag jobbade alltid hårt för att få bra betyg, allt för att jag sedan skulle kunna plugga vidare, men till vad hade jag ingen aning om och det var inte något jag ägnade speciellt mycket tankar till. Som det ser ut nu går jag en C-kurs på univerisitetet, har börjat min 5:e av 6 terminer på Hälsoutvecklarprogrammet, blir mer eller mindre färdig folkhälsovetare efter jul (så länge allt blir godkänt) och kan då även ta ut en universitetsexamen om jag vill.


Förr så var livet lättare i den utsträckning att jag tävlade eller tränade för att tävla, allt cirkulerade kring det, all planering och alla mål, bra betyg och att vara duktig i skolan, det var för att veta att jag skulle ha en grund att stå på när gymnasiet var klart och jag förhoppningsvis kommit på vad jag ville göra med mitt liv förutom distansen. Som det var då hade jag nog aldrig trott att jag skulle ha varit utan tävlingshäst i flera år vid det här laget, tagit en paus och inte ens försökt rida 160km vid det här laget. Jisses vad livet ändras, vet inte riktigt om jag tycker att det varit bra ändringar eller inte. Oavsett kommer jag förhoppningsvis snart ha en klar universitetsutbildning i bagaget, även om jag inte har någon tävlingshäst är det inte så dåligt det heller...

 

Presentation


Jag är en 23årig student som bloggar om hästar och livet. Jag har under flera år varit aktiv och tävlande inom ridsportsgrenen distansridning. Följ mig i min vardag med hästar och universitetsplugg!

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Fråga mig

4 besvarade frågor

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards