Stina Svensson

Alla inlägg under oktober 2014

Av Stina - 3 oktober 2014 15:15

Skrev för några dagar sedan om den nya hästen Dark Gipzy som min mamma tagit hem på foder ifrån en vän. Skrev även att hon skulle besiktas här innnan hon blev kvar med säkerhet. Igår åkte hon hem, jag var inte där när hon besiktades och kort sagt så gick hon inte igenom. Sjukt synd då hon var super trevlig men det är som de är. Tyvärr är det ju så med hästar ofta, det finns ju en anledning till att man alltid besiktar dem.

 

Av Stina - 3 oktober 2014 12:00

Jag har tidigare publicerat ett inlägg om hur min drömdistanshäst skulle vara (finns HÄR), först och främst tolka det inte som att jag inte älskar Chimal över allt annat och att han är min drömhäst allt som allt, jag kommer alltid jämnföra alla hästar med honom. Men grejen är att hur underbar Chimal än varit att tävla så har han självklart brister precis som alla har, och ja jag vill ha allt som gjorde Chimal helt underbar att tävla hos min nästa distanshäst men det finns även lite saker som Chimal saknade som jag skulle vilja ha hos en framtida distanshäst.


Några av dessa saker är storlek, Chimal är en relativt robust arab för att endast vara 152 vilket jag älskar, jag tycker om när de är lite stadigare i typen. Jag vill inte ha en tung häst utan en lätt och smidig men som samtidigt har en fot i varje hörn och har en en lite rundare kropp, men med lite mer höjd än den Chimal har. Sedan har jag alltid önskat att Chimals trav vore lite bättre, lite mer svung och lite luftigare, det har jag skrivit här många gånger så för er somm läser bloggen dagligen vet ni redan det. En häst som springer upp för veterinären relativt bra vore att föredra. Hur pigg Chimal än varit på banan ser han ofta ut som en seg säck med potatis framför veterinären, när han sedan kommer ut på banan igen så är han jätte taggad och pigg igen. Så en häst som visar lite mer energi på besiktningarna vore att föredra. Och det sista, Chimal har alltid haft mentaliteten att gå långt, redan från början, han går om jag rider. Det var inte svårare än så, men på grund av hans svagheter kopplade till spattförändringarna så har han kommit i mål på 120km men aldrig blivit godkänd. Han har gått flera 120km tävlingar men inte godkänd och skulle därför inte kunnat gå längre. Jag vill ha en häst som kommer kunna gå 160km för det är en dröm, att få rida 160km.


Men annars har Chimal något som ingen annan häst kommer ha, någonsin. Han är den häst jag började tävla distans med, han är mitt allt och ingen häst kommer någonsin betyda samma sak för mig.

 

Innan prisutdelning på Björkviksritten 2009

Av Stina - 3 oktober 2014 09:52

Här har det som vanligt varit dåligt uppdaterat ifrån min sida. Jag får nog helt enkelt inse att jag inte kommer ha samma tid och energi för bloggen under C Kursen, men jag kommer fortsätta försöka ha det ändå, men ni får nog ha lite överseende. Jag lovade ju för ett tag sedan att jag skulle utveckla mina tankar kring min drömdistanshäst och det upplägget kommer komma upp idag. Jag tänkte att det skulle komma upp igår men jag hade verklien en genomrutten dag igår så jag gjorde inte mycket när jag väl kom hem förutom att äta och läsa lite.


Nu på morgonen har jag hunnit plugga lite inför C-upsatten som drar igång om ungefär en månad, och ja man måste redan börja jobba på den. Nu ska jag strax gå ne roch äta frukost innan jag ska fixa med lite annat och fortsätta plugga innan det blir stallet.

 

Av Stina - 2 oktober 2014 20:38

Har bara varit uppe till stallet en smabbis och bytt täcke på Chimal idag. Vi slutade runt 3 i skolan idag och efter det åkte jag en sväng till marieberg för lite shopping på egen hand. Tycker verkligen att det är jätte skönt att gå och handla lite i lugn och ro helt på egen hand. Köpte en tröja, ett linne och lite andra grejer som fått flytta in i garderoben, måste säga att de passade väldigt bra där inne!

Av Stina - 2 oktober 2014 08:46

Andra och sista dagen i skolan för min del den här veckan. Känns skönt, den här veckan har verkligen inte varit en bra vecka för mig, trött, seg och dåliga flera sätt. Sitter i skolan nu ett par timmar innan vi börjar och läser om folkhälsoekonomi då vi ska ägna dagen åt att lära oss räkna en massa på det. Siffror är knappast min starka sida och vi ska ägna flera timmar åt det idag, det suger verkligen. En sak är säker det kommer bli skönt när vi slutar idag, det är fan bra tur att jag har så bra kompisar jag pluggar med det lättar upp vardagen och såna här dagar en aning!

Av Stina - 1 oktober 2014 19:43

Idag red jag en runda med Chimal som inte är speciellt lång men ger flera olika sorters träning. Rundan går runt ett ställe som heter Östra Backa där jag började rida på ridlekis en gång i tiden. Det är en del asfalt så vi har kunnat träna på hårt underlag i både skritt och trav. Vägen går längs järnvägen en bit, även om Chimal inte är rädd för tåg så är det skönt att få lite sån träning. Vi har ridit igenom en gård med mycket läskiga saker tycker Chimal så det är bra träning, hela vägen hem är det uppförsbacke och ovanpå det hade jag på tyngderna på Chimals bakben. Vi skrittade i 30mim och travade i ca: 20min innan vi skrittade av hemåt, Chimal lite lagom svettig. Han var jätte pigg och både skrittade och travade väldigt aktivt idag så det var kul, han blir ganska tittig när han har så mycket energi men det är de värt!

Av Stina - 1 oktober 2014 11:16

Ja igår var det dags för den första av två SM final matcher för Indianerna i speedway. Precis som semifinalerna körs det alltid två matcher mot samma lag, en borta och en hemma och igår hade Indianerna hemmamatchen och idag körs den andra på bortaplan för dem. Överlag brukar lagen ha fördel hemma vilket är anledniingen till att båda lagen ska få chansen att köra hemma. Men trots att Indianerna varit det starkaste laget hemma under hela elitserien så förlorade de igår. De förlorade inte med mycket men det var ändå en förlust, så nu har Vetlanda (motståndarlaget) fördel inför sin egen hemma match ikväll.


Sjukt beskviken men samtidigt visste jag att det skulle bli svårt, Vetlanda är ett starkt lag med bland annat den regerande världsmästaren Tai Woffinden som lagkapten. Ikväll åker jag och pappa hem till min farbror, faster och kusiner för att se matchen i Vetlanda på TV (vi har inte rätt kanal). Vi hade funderingar på att åka till Vetlanda men då det ser ganska mörkt ut känns det inte lika taggande och sitta flera timmar i bilen. Men även om Indianerna förlorade är det sjukt kul att se min favorit förare i GP serien (Antonio Lindbäck kör inte GP längre), regerande världsettan och för tillfället ligger han på bronsplats i årets GP med en tävling kvar, Tai Woffinden, förutom att han är en grym speedway förare som alltid är häfftig att se på banan har han sjukt snygga tatueringar.

   

Tai Woffinden, regerande världsmästare och endast 24år, en utav de yngsta någonsin att vinna titeln och det var hans första år han var med i GP serien, första året han var med vann han med stora marginal. En av hans tatueringar han har står det "Pain is weakness leaving the body" på, vilket jag skulle säga att han lever efter eftersom han avslutade förra säsongen med att köra med ett brutet nyckelben, som han bröt för andra eller tredje gången den säsongen, då vet man hur man biter ihop!

 

I varje fall var kvällen igår bra, det var drag i publiken och arrangörerna ahde slagit på stort med fyrverkerier när matchen var slut, kallt som fan men det hör till!

                


 


Av Stina - 1 oktober 2014 09:02

Nu under september har hösten verkligen kommit med stormsteg, igår när jag skulle till skolan fick jag skrapa rutorna på bilen. Det blir viserligen sjukt fint när det är frost ute men det blir även kallt och det är jag absolut inget fan utav. Idag ska jag plugga hemifrån och självklart upp till stallet och rida Chimal, har en sån där riktigt skön mysmorgon idag. Låg kvar i sängen en bra stund innan jag gick upp för det var verkligen varmt och skönt under täcket. Nu har jag satt på lite bra musik på datorn, när jag skrivit klart det här ska jag bädda sängen sen blir det till att äta frukost.

Presentation


Jag är en 23årig student som bloggar om hästar och livet. Jag har under flera år varit aktiv och tävlande inom ridsportsgrenen distansridning. Följ mig i min vardag med hästar och universitetsplugg!

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Fråga mig

4 besvarade frågor

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards